Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà l'estrena de la "Cançó d'amor i de guerra" de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya

El novè disc del projecte musical impulsat per la Fundació Metalquimia es presentarà a l'Auditori de Girona els dies 24 i 25 de novembre.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares; el director musical de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), Francesc Cassú; el director tècnic de la SCCC, Jaume Lleixà; l’assessor especialista en l’obra, Joan Casas, i els directors escènics, Francesca Masclans i David Cuspinera, han presentat aquest matí el novè disc de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, Cançó d’amor i de guerra. 

L’Auditori de Girona acollirà l’estrena d’aquesta sarsuela catalana, una de les peces més grans i emblemàtiques de la lírica del país, amb dues actuacions en directe els propers 24 i 25 de novembre. L’obra va ser composta per Rafael Martínez Valls l’any 1926 i va ser prohibida inicialment per la censura de l’època, ja que la trama de l’obra versa sobre la revolució francesa en un poble del Vallespir i reflecteix el complicat moment històric, social i individual viscut en aquestes terres a finals del segle XVIII. 

“Cançó d’amor i de guerra defensa i destaca valors universals i crec que no hi ha ni millor idea ni millor moment per presentar un projecte com aquest”, ha destacat l’alcaldessa Marta Madrenas, que ha agraït a la Fundació Metalquimia l’aposta per la SCCC i per la cultura, ja que “és molt important tenir al territori empreses amb un alt grau de responsabilitat social” com Metalquimia. 

El nou treball discogràfic de la SCCC, el projecte musical impulsat per la Fundació Metalquimia, compta amb la participació de solistes catalans de primera línia, com Marta Mathéu, Roger Padullés i Toni Marsol, en els papers principals, i amb la Polifònica de Puig-reig a les parts corals. El darrer enregistrament de l’obra es va fer el 1974 i, sota la direcció d’Antoni Ros-Marbà, va comptar amb Montserrat Caballé, Josep Carreras i Vicenç Sardinero en els papers protagonistes. 

Les entrades ja es poden comprar a partir d’avui a través de l’Auditori de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.