Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 379 propostes formen part del Programa de Recursos Educatius de Girona per al curs 2017-2018

La presentació de les activitats es farà avui, a les 19 h, a l'edifici de Sant Domènec de la Universitat de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, participaran avui, a les 19 h, a la presentació pública del Programa de Recursos Educatius de Girona per al curs 2017-2018. L’acte es farà a l’edifici de Sant Domènec de la Universitat de Girona, amb motiu del 25è aniversari de la creació de la institució universitària.

 

El programa d’enguany compta amb un total de 379 propostes i està gestionat per l’Ajuntament de Girona i per les vuitanta entitats, institucions i serveis municipals que integren la Taula de Coordinació de Recursos Educatius de Girona. Les activitats del Programa de Recursos Educatius han estat preparades per donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat, que podran trobar recursos relacionats amb el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, la història i l’art, la lectura i l’escriptura, l’esport, la salut, el civisme i la participació, l’educació ambiental, la ciència, el teatre, la innovació i la creativitat, entre molts altres.

 

Tal com ha explicat la regidora Isabel Muradàs, “el Programa de Recursos Educatius és un exemple clar de la voluntat de Girona com a Ciutat Educadora, ja que són les entitats i els serveis que entren a les escoles amb les seves activitats i s’estableix una relació de col·laboració i retroalimentació entre els centres educatius i les entitats i serveis de la ciutat molt enriquidor”. Un any més els valors i l’apoderament de l’alumnat són els dos pilars bàsics i de treball transversal en el programa.

 

A la presentació d’avui hi haurà també una mostra de l’oferta educativa de les entitats ciutadanes i dels serveis municipals que gestionen algunes de les activitats del Programa de Recursos Educatius, amb atenció directa i personalitzada al professorat dels centres educatius i persones interessades que ho requereixin. A la cloenda d’aquest acte hi haurà una intervenció del jove comunicador i emprenedor social Mohamed el Amrani.

 

 

La mirada de gènere, una de les novetats del programa d’enguany

 

Atesa l’entrada en vigor de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes, enguany s’ha realitzat un treball de diagnosi dels itineraris i visites per tal d’analitzar els continguts que s’estan transmetent amb una mirada de gènere i vetllar per a la coeducació en l’acció educativa. Com a novetat, el programa incorpora el nou itinerari “Girona, l’esguard de les dones”, per fer visible el paper de la dona al llarg de la història de Girona.

 

Amb la voluntat de potenciar el coneixement de la ciència i la tecnologia i promoure les vocacions científiques s’incorporen aquest curs algunes activitats com la “Girobòtica”, el “Tecnorepte” i el “Planetari Digital Explora 360º”, entre d’altres.

 

En relació amb l’educació digital, així com amb l’apoderament dels infants i joves, està previst treballar en un projecte que inclogui a més de les accions relacionades amb el bon ús de les tecnologies i xarxes socials, el benestar emocional i la prevenció de conductes abusives. En el marc de l’educació digital es faran xerrades als centres educatius a l’inici de curs adreçades a famílies i també s’organitzaran de nou xerrades temàtiques per a famílies i professorat que ja s’havien realitzat amb èxit a la Biblioteca Carles Rahola.

 

Entre els recursos de nova incorporació destaca també “Girona barri a barri”, proposat per la Comissió de Relacions Educació Ciutat del Consell Municipal d’Educació. Amb aquesta activitat es preveu promoure el coneixement del barris a partir de la creació d’un àlbum de cromos per part de l’alumnat participant.

 

El curs passat van participar a les activitats del Programa de Recursos Educatius un total de 27.730 usuaris, amb un increment del 8,7% en relació amb el curs anterior. A les activitats del programa hi van participar el 100% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona i un 99,97 % dels alumnes que hi estan matriculats. A banda, alumnat de fora de la ciutat –de comarques gironines, comarques catalanes, Catalunya Nord, Estat espanyol i altres llocs d’Europa- han també realitzat alguna activitat de les incloses al programa. El professorat ha valorat el programa de recursos educatius amb una nota d’un 8,30.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.