Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

El nou web del nomenclàtor de l'Ajuntament de Girona permetrà fer propostes de noms als diferents espais de la via pública

El web incorpora també la fitxa dels carrers amb la denominació oficial, l'any d'aprovació i la cartografia interactiva de la seva localització.

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa el nou web del nomenclàtor municipal, que incorpora tant informació sobre els carrers de la ciutat com sobre la Comissió del Nomenclàtor, que és l'espai participatiu de Girona per decidir noms de carrers i espais públics. Una de les principals novetats d’aquest web és que permetrà que la ciutadania pugui fer propostes de noms per als diferents espais de la via pública. 

El regidor Manuel Martín ha dit que “la Comissió del Nomenclàtor està treballant per trobar propostes de noms arrelades als barris i que tinguin el consens de la ciutadania a Girona”. La Comissió del Nomenclàtor ja és un espai participatiu on diferents entitats i associacions hi han aprovat propostes. “Ara, el Nomenclàtor de l'Ajuntament de Girona, fa un pas endavant seriós a favor de la participació i obre la possibilitat a què tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació d'una manera senzilla i propera gràcies al nou web”, ha afegit Martín. 

A més, el nou web també incorpora una fitxa de carrers amb indicació de la denominació oficial, el codi, l’any d’aprovació i la cartrografia interactiva per a la seva localització. Des de l'àmbit tècnic, s’implementen també millores en l’accessibilitat (web responsive), en l’accés lliure de les dades i en la cerca (filtres de selecció combinada per tipus de via, any d’aprovació, gènere i tema). El nou web és també una plataforma amb una quantitat d'informació a prop de la ciutadania i, per tant, també fa un avenç notable amb accessibilitat d'informació i transparència. 

El web tindrà una segona fase que presentarà, a més, informacions respecte els noms de carrers i espais públics. La plataforma a partir d'ara recopilarà un relat biogràfic o bé informacions sobre llocs i esdeveniments presents en els noms del Nomenclàtor gironí. Martín destaca que “el nou web és una posta en comú de diferents informacions que ha treballat la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial i de l'Ajuntament de Girona”. 

Tornar