Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona lliura els diplomes dels cursos de les capacitació professionalitzadora de Construcció Connectada

Les formacions s'han centrat en l'edificació intel·ligent i responsable, les instal·lacions sostenibles i el consum responsable.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, han lliurat aquesta tarda els diplomes d’assistència i aprofitament dels cursos de capacitació professionalitzadora del projecte Construcció Connectada. L’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, ha comptat també amb la presència del cap del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a Girona, Joan Baztán; de la gerent de la Unió d’Empresaris de la Construcció, M. Àngels Armengol, i del director del Gremi d’Instal·ladors de Girona, Ernest Roglans. 

“L’acte d’avui és un reconeixement a l’esforç, la valentia i el coratge que heu tingut fins ara i que seguireu tenint d’ara endavant, lluitant per vosaltres, les vostres famílies i fent progressar la nostra ciutat i el nostre país”, ha subratllat l’alcaldessa, que ha volgut agrair també les entitats que col·laboren dins de Construcció Connectada “perquè heu apostat per aquest projecte des del primer moment”. 

Durant els mesos de maig i juny s’han realitzat dos cursos en el marc projecte Construcció Connectada de l’Ajuntament de Girona, dedicats a l’edificació intel·ligent i responsable i a les instal·lacions sostenibles i consum responsable. Els cursos han estat dedicats a formar nous professionals per a la seva inserció laboral i dotar de més coneixements als treballadors actuals del sector. S’han tractat aspectes com l’aplicació de nous materials i instal·lacions, la recuperació de tècniques i materials més sostenibles, la introducció de sistemes de control i noves tecnologies i les connexions pel vehicle elèctric. Les formacions s’han desenvolupat amb la col·laboració del Gremi d’Instal·ladors de Girona i la Unió d’Empresaris de la Construcció. 

Les capacitacions professionalitzadores s’han orientat a satisfer les necessitats específiques noves o no satisfetes que presenta actualment el territori, així com la capacitació en noves oportunitats d’ocupació detectades fruit de la incorporació de canvis i sinèrgies en el sector de la construcció. 

El projecte Construcció Connectada pretén donar impuls i resposta a un sector tradicional que inicia un lent però sòlid procés de canvi i, en aquest sentit, el nivell de capacitació dels treballadors esdevé un element absolutament determinant i indispensable. La capacitació en activitats especialitzades vol esdevenir un procés de transició entre la formació en sectors tradicionals i la professionalització en activitats pròpies de sectors emergents, i es presenta com a motor d’un creixement sostingut i de qualitat tant des del punt de vista del sector productiu com del dinamisme de l’economia local, la millora de llocs de treball, els beneficis de la societat i la conscienciació d’un estil de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient. 

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha explicat que “és clau la identificació i l’impuls de noves oportunitats econòmiques en àmbits emergents, a partir de la recerca, la creativitat i la innovació, amb la finalitat d’identificar i explotar nous nínxols de mercat” i ha destacat que “amb la capacitació professionalitzadora, es dota de coneixements i contingut específic a persones demandants d’ocupació, millorant la seva capacitació professional i les possibilitats d’accés al mercat de treball”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.