Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Paula Grande actua al claustre de La Mercè

El Centre Cultural la Mercè i l'Associació Cultural Magic Room presenten una vetllada poeticomusical a l'emblemàtic espai del Barri Vell.

Aquest divendres, a les 21.30 h, el claustre de La Mercè acollirà “Nit de lluna plena”, una vetllada durant la qual tindrà lloc un recital de poesia i un concert de Paula Grande. L’Ajuntament de Girona, a través del Centre Cultural La Mercè, organitza l’activitat, que dinamitzarà l’Associació Cultural Magic Room.

Durant la primera part de l’espectacle es farà el recital poètic en el qual participaran diferents escriptors residents a Girona i/o relacionats amb les trobades literàries i artístiques que Magic Room organitza a diferents indrets de la ciutat des del 2013. Dora Kelvin, Ramon Bartrina, Laia Claver, Jordi Murillo, Anaïs Calabuig, Joana Ramos, Jordi Fornos i Pep Jardiner de Sentiments són els artistes que obriran la “Nit de lluna plena” recitant els seus propis textos.

Un cop acabat el recital (d’aproximadament 50 minuts de durada), tindrà lloc l’actuació musical de l’artista Paula Grande, que actuarà en solitari amb l’ajuda dels seus loops i pedals. En aquests dispositius va gravant les melodies i els ritmes, en directe i amb la seva pròpia veu, que són la base a partir dels quals desenvolupa i teixeix les cançons. Es tracta d’un estil molt personal i singular, en què l’artista escalenca és una destacada pionera. Paula Grande ha musicat sovint creacions de poetes de renom, com ara Enric Casasses o Nia Farreras.

Paula Grande és filla de la costa empordanesa. Una de les singularitats de Grande és el tractament que fa de la veu a les seves actuacions en solitari, que es transforma en un instrument més mitjançant màquines de loops (o bucles). Altres vegades es fa acompanyar de més músics, com és també el cas del disc Viatge interestel·lar, el seu darrer treball enregistrat amb banda completa. Amb una ment desassossegada, oberta, multilingüe i eclèctica, Grande articula les influències combinades del pop, hip-hop, jazz, soul, rhythm-and-blues, bossa nova, chill-out i de músiques hispàniques i caribenyes, respectant sempre de forma incòlume el format cançó. A més, el seu afany per incloure textos amb una càrrega poètica en el cant també ve de lluny.

L’Associació Cultural Magic Room és un col·lectiu artístic de Girona que promou la participació ciutadana i la massa crítica en l’àmbit de la cultura de base. Centrant les seves activitats culturals en Girona, tot i que també ha organitzat esdeveniments a Vilablareix, Barcelona i Sabadell, l’associació és actualment responsable d’una trentena d’actes culturals, artístics i literaris a l’any, entre els quals cal destacar el festival multidisciplinari “Acoustic Vell” (Centre Cívic del Barri Vell – Mercadal) i la temporada musical “Música de/per a tothom”.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.