Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Primer balanç de l'episodi de pluja intensa i calamarsa que va caure divendres a la tarda i vespre a la ciutat

La intensitat de la pluja va arribar a puntes de 143 litres per metre quadrat al centre de Girona i de 102 al barri de Palau, i de 196 a Sarrià de Ter, xifres excepcionals en les darreres dècades.

L’Ajuntament de Girona va estar treballant des de divendres a la nit per normalitzar la situació a la ciutat després de l’episodi de pluja intensa i calamarsa que va caure el divendres a la tarda i al vespre a Girona. El consistori va reforçar les brigades municipals de Parcs i Jardins i Mobilitat, de Girona+neta i d’Aigües de Girona que, juntament amb els efectius de la Policia Municipal, han estat treballant tot el cap de setmana per restituir la normalitat als carrers i les vies de la ciutat.

 

Des de divendres a la nit es va garantir la circulació amb seguretat per a persones i vehicles pels principals vials de la ciutat. També es va treballar de manera prioritària per facilitar la recollida de brossa i residus vegetals que havien quedat escampats a causa de la pluja. Per exemple, es van col·locar els contenidors de residus que s’havien desplaçat de lloc, entre altres mesures.

 

En total, una setantena de persones de brigades, Aigües de Girona i Girona+neta i una setantena d’agents de la Policia Municipal es van mobilitzar des de divendres. També es van reforçar els equips que realitzen tasques al carrer i el dissabte hi havia treballant quatre equips d’Aigües de Girona –dos camions cuba i dos equips extra- retirant aigua de diferents punts de la ciutat, una màquina retroexcavadora que retirava la pedra acumulada a les diferents zones i cinc escombradores de Girona+neta, que incorporen més operaris del que és habitual.

 

La intensitat de pluja en intervals de cinc minuts a la ciutat de Girona va arribar a puntes de 143 litres per metre quadrat a l’estació pluviomètrica del carrer Ciutadans de Girona i de 102 a Palau, entre les 19:15 i les 19:30. Segons les dades d’Aigües de Girona, a l’estació de Sarrià de Ter es va arribar als 196 litres per metre quadrat. Aquestes xifres són excepcionals en les darreres dècades. La quantitat de pluja, juntament amb l’acumulació de la pedra en embornals i punts de desguàs d’aigua, va ser el que va provocar l’acumulació d’aigua i les inundacions en espais públics i privats.

 

A hores d’ara no hi ha constància de danys personals atribuïbles a aquest episodi de pluja intensa. Els danys materials a la via pública i en equipaments municipals s’estan valorant. L’Ajuntament té activat en fase d’alerta el Pla de protecció civil de Girona.

 

El telèfon d’emergències 112 va rebut des de divendres a les 19 h fins dissabte a les 9.30 h 420 trucades a la ciutat de Girona, segons les dades facilitades per la Generalitat de Catalunya.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.