Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà una desena d'infants sahrauís aquest estiu

Els nens i nenes provinents dels camps de refugiats de Tindouf arribaran els propers dies a la ciutat.

Des d’ahir i fins al proper dimarts, arribaran a Girona una desena d’infants sahrauís que s’estaran tot l’estiu a la ciutat. En total, 55 nens i nenes provinents dels camps de refugiats sahrauís de Tindouf s’estaran els mesos de juny, juliol i agost a diversos municipis del Gironès, el Pla de l’Estany, l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, la Selva interior i Osona. 

Un any més, l’Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS-Girona), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i d’altres ajuntaments gironins, organitza el programa Vacances en Pau. Els nens i nenes que vénen a la ciutat de Girona viuen en campaments de refugiats en unes condicions molt dures derivades del conflicte polític i al llarg de l’estiu fan d’ambaixadors de la causa sahrauí. 

El lloc d’origen d’aquests infants, Tindouf, és la zona on hi ha la daira de Farsia, ciutat agermanada amb Girona des de l’any 1997. El regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, ha explicat que “des del consistori col·laborem un any més amb aquesta iniciativa de l’entitat ACAPS, que és un dels exemples més clars que tenim a casa nostra del caràcter solidari i cooperatiu de la nostra societat i del caràcter de ciutat educadora de Girona”. 

Desenes de famílies gironines acolliran durant les properes setmanes aquests nens i nenes sahrauís, que formaran part del seu dia a dia, convivint i intercanviant experiències amb els infants de la ciutat. Amb aquest programa, els joves sahrauís també tenen l’oportunitat de fer-se revisions mèdiques completes, visites als especialistes i la possibilitat d’una intervenció quirúrgica si fos necessari. 

El proper 18 de juliol, a les 17.30 h, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor Cristóbal Sànchez rebran els infants sahrauís que s’estan a la ciutat i les seves famílies d’acollida al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.