Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Professionals de l'Hospital Trueta engeguen una campanya que promou l'ús de la bicicleta entre els treballadors

Fa poques setmanes que es va enllestir el carril bici que connecta l'Hospital Trueta amb el centre de Girona i el barri de Pedret, de manera que arribar-hi amb bici té avui més facilitats i seguretat. Els impulsors de la campanya volen ser un exemple per als seus pacients, a qui recomanen una activitat física moderada i constant com a estil de vida saludable.

Un grup de metges residents del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha engegat la campanya #ElTruetaPedala, que promou l’ús de la bicicleta entre els professionals del centre sanitari. L’objectiu és fer créixer el nombre de treballadors que van en bicicleta a la feina i, per això, inicien aquesta acció de promoció de la salut que també proposa canviar el vehicle privat per l’autobús públic als qui resideixen fora de la ciutat de Girona. D’aquesta manera sumen a l’objectiu de fer salut el de ser més curosos amb el medi ambient.

Els impulsors de la campanya, que pertanyen a l’Àrea de Cardiologia, volen ser un exemple per als seus pacients, a qui recomanen una activitat física moderada i constant com a estil de vida saludable. Per aconseguir l’objectiu d’augmentar els desplaçaments en bicicleta per part dels treballadors, s’ampliarà el nombre d’aparcaments per a aquests vehicles que hi ha al pàrquing de professionals (que l’any passat ja va créixer de 50 a 100 places) i també es donen a conèixer resultats de diversos estudis publicats arreu del món que relacionen directament una millor salut amb l’hàbit d’anar a treballar pedalant.

Fa poques setmanes que es va enllestir el carril bici que connecta l’Hospital Trueta amb el centre de Girona i el barri de Pedret, de manera que arribar-hi amb bici té avui més facilitats i seguretat.

La campanya ha estat presentada aquesta tarda en un acte al qual han assistit els regidors de Mobilitat i Salut de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalá i Eva Palau, el cap d’Atenció al Ciutadà de la Regió Sanitària de Girona, Xavier Burjons, i els representants dels col·legis oficials de Metges i Infermers/eres de Girona, i de les facultats de Medicina i d’Infermeria de la Universitat de Girona, entre d’altres.

Alcalá ha explicat que properament s’obrirà una estació de la Girocleta a la zona del centre comercial del barri de Sant Ponç i que donarà servei als veïns, a l’Hospital Dr. Josep Trueta i al complex esportiu del GEiEG.

El metge de l’esport Jordi Sitjà també ha fet una xerrada en què ha il·lustrat els beneficis de l’esport i d’una activitat física moderada com a estil de vida.

En finalitzar l’acte, s’ha fet el sorteig d’una bicicleta entre els assistents. 

FONT: Hospital Josep Trueta

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.