Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 4a edició de l'Undàrius fa una aposta clara per la formació i proposa 17 tallers, activitats i xerrades en el marc del 16è campus de cultura popular de Girona

L'Undàrius es celebra els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol i té com a eix principal una potent oferta de música en viu amb grups com Duo Absynthe, Les Zéoles, Laüsa, Shillelagh, Frères Guichen, Cocanha, Trio Loubelya, Al-Mayurqa o Gabriel Lenoir.

Undàrius, festival de cultura popular i tradicional de Girona, celebra la seva 4a edició del 30 de juny al 2 de juliol en diversos espais de la ciutat. El festival, que té com a eix principal la música en viu, proposa també una àmplia oferta formativa a través de diversos tallers en col·laboració amb el Campus de Cultura Popular de Girona, organitzat per Escampillem, l’Institut de Ciències de l’Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona, AUCOC i el Centre Cívic Sant Narcís. 

En el marc del festival es celebra el 16è curs d’estiu de cultura popular i tradicional que té com a objectiu descobrir als alumnes la cultura popular i tradicional mitjançant la pràctica, el coneixement i l'assistència a ballades populars, concerts i espectacles diversos. Amb inscripció oberta i gratuïta, el curs proposa 17 tallers, activitats i xerrades emmarcades dins l’Undàrius impartits per professionals de renom com Jaume Ayats, Jordi Fàbregues, Montserrat Garrich, Barbara Van Hoestenberghe, Gabriel Lenoir, Benjamin Macke, Martí Peraferrer, Brisa Rebés, Jordi Terol i David Torres. A més, entre els formadors també hi ha les associacions culturals Baba Babarota, Catalunya-Breizh, , Fal·lera Gironina i Marrecs de Salt. 

Dins la programació formativa els participants podran gaudir, entre d’altres, d’un taller d’acordió diatònic amb Benjamin Macke, música professional i membre del conegut grup Shillelagh, un de Danses de Flandes amb Gabriel Lenoir, company de grup de Macke, un de danses bretones a càrrec de l’associació Catalunya /Breizh i un taller de capgrossos a càrrec de la colla gegantera la Fal·lera Gironina, on els més petits podran construir el seu propi cagrós i participar en una cercavila. 

A més, l’Undàrius també proposa algunes xerrades per aquells que vulguin aprofundir en la temàtica: Fra Valentí serà a Girona per presentar el seu llibre ‘Tornar als remeis de sempre’, editat per la Col·lecció de l’Ermità; els Marrecs de Salt parlaran de Fer castells en terra de sardanes i l’actor i director del Fitag, Martí Perafarrer, parlarà del teatre popular com a eina cohesionadora de pobles i cultura. Per últim, la renombrada artista belga Barbara Van Hoestenberghe exposarà la seva recerca i revisió de la cançó popular.

Amb vocació transfronterera i dedicat a la cultura popular i tradicional, catalana i occitana, és un festival obert i connectat amb altres cultures populars europees. Vinculat al projecte ‘Girona, Ciutat de Festivals’ i lligat al Campus de Cultura Popular de Girona, Undàrius té com a eixos vertebradors la música i molt especialment el ball folk i tradicional així com també la cançó improvisada, polifònica folk i tradicional. Per altra banda, la segona faceta del festival és la divulgació de tradicions i artesania popular. En aquest sentit, la proposta està molt consolidada, destacant per la seva originalitat i per ser aixopluc de molts altres registres de la cultura: imatgeria festival, castells, sardanes, jocs tradicionals, història local... 

El festival treballa per ser un estímul per a la cultura popular catalana, donant-li la veu que es mereix. A més, aposta per la internacionalització, amb la presència al llarg d’aquests anys de referents principals i continguts de la Gasconha, el Poetou, el Piemont, l’Alvèrnha, el Lengadòc, Galiza, Euskal Herria, Breizh, Eire...a més, naturalment, de Catalunya, la Catalunya Nord, el País Valencià i les Illes Balears que hi tenen un clar protagonisme i són un dels trets distintius. Aquesta programació internacional de qualitat ha fet que avui el festival sigui ja conegut dins el circuit folk europeu i rebi bons tractaments de les publicacions i fòrums especialitzats.

Undàrius busca consolidar-se dins l’oferta cultural de l’Euroregió definida pel triangle Barcelona – Tolosa– Montpeller, dins la qual Girona ocupa una posició privilegiada. El projecte va néixer com a conseqüència de la inexistència d’un Festival amb característiques semblants a Catalunya. A França, Itàlia, Bèlgica o Alemanya festivals similars mouen milers de persones i formen part del circuit de folk europeu. Així doncs, l’objectiu era crear una proposta que es situés en el mapa europeu dels grans festivals de cultura popular, amb Girona com a escenari ideal.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.