Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La nova exposició temporal del Museu del Cinema mostra les similituds entre el precinema i la cultura visual actual

Avui a les 19 h s'inaugura la mostra "Llum! La llanterna màgica i la imatge digital. Complicitats entre els segles XIX i XXI". Tres quartes parts de les plaques de vidre de llanterna màgica que formen part de l'exhibició és el primer cop que es podran veure públicament.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, juntament amb els comissaris de la mostra, el director del Museu del Cinema, Jordi Pons, Montse Puigdevall, Daniel Pitarch i Ariadna Lorenzo, inaugurarà avui a les 19 h la nova exposició temporal del Museu del Cinema: “Llum! La llanterna màgica i la imatge digital. Complicitats entre els segles XIX i XXI”. També participarà a l’acte el representant del CIFOG John Revell, ja que des dels cicles formatius d’animació 3D i videojocs del centre educatiu s’ha elaborat un interactiu digital per a l’exposició. 

Aquesta exposició vol mostrar què és la llanterna màgica, quines imatges es projectaven i en quins espais es realitzaven aquests espectacles. Els objectes exposats procedeixen de les col·leccions que es conserven en el Museu del Cinema i molts dels quals és la primera vegada que es mostren en públic. Concretament, 201 de les 275 plaques de vidre de llanterna màgica (un 75%) que es podran veure a l’exposició és el primer cop que es mostren. Dins d’aquestes, n’hi ha diverses provinents de la col·lecció de precinema Francesc Junyent, que va adquirir recentment el Museu. 

Un objectiu d'aquesta mostra és comparar aquest espectacle precinematogràfic del segle XIX amb la cultura visual del segle XXI. Dues cultures visuals molt allunyades en el temps i en la tecnologia emprada, però que estan molt més a prop del que ens pensem. 

La llanterna màgica va ser l'espectacle visual més popular, versàtil i creatiu anterior a l'arribada del cinema. Al llarg dels segles XVIII i sobretot del XIX, les projeccions d'imatges amb la llanterna màgica eren molt comuns, no només en teatres i sales d'espectacles, sinó també en centres docents, ateneus o en la intimitat de la llar. 

L'entrada a aquesta exposició és gratuïta i es podrà visitar fins al 28 de gener de 2018. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.