Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona presenta el Güell Espai Jove

El nou equipament se suma als altres punts de la Xarxa d'Espais Joves de la ciutat: L'Estació i Els Químics.

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui el Güell Espai Jove. El nou espai se suma als altres espais de la Xarxa d’Espais Joves de la ciutat, els Químics i l’Estació, donarà servei als barris de Can Gibert, Santa Eugènia i Sant Narcís i es gestionarà des de les àrees de Joventut, Drets socials i Ocupació. El nou espai de ciutat compta amb 487 m2 i va dirigit preferentment a joves d’entre 16 i 29 anys als barris de Santa Eugènia – Can Gibert i Sant Narcís. L’espai estarà obert matins de 9 a 13 h i tardes de 16 a 20 h. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha manifestat la seva “satisfacció per aquest nou projecte de ciutat tan transversal”. Per la seva banda, la primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha destacat que el “Güell – Espai jove és la inversió social de ciutat més important d’aquest mandat”. Aquest espai vol ser un lloc de trobada amb els veïns i veïnes, associacions, entitats, serveis i agents del territori. El Güell – Espai Jove està pensat i creat per convertir-se en un punt de referència de barri i de ciutat a Girona. “És un dels grans equipaments de ciutat per la potència en la programació i les àrees involucrades de Drets Socials, Ocupació i Joventut; i és un equipament de barri de Santa Eugènia-Can Gibert i Sant Narcís de fer propostes des dels barris per als barris”. 

Sílvia Paneque s’ha mostrat molt satisfeta de la feina feta i d’haver-se culminat el projecte del Güell – Espai Jove. És un equipament que oferirà des de Drets Socials propostes col·laboratives de participació i accions al carrer per dinamitzar propostes veïnals i, alhora, incentivar el civisme; des d’Ocupació una contínua programació tant formativa com de suport a l’hora de trobar oportunitats de treball; i des de Joventut per donar servei, fer propostes i mantenir una programació estable per a persones entre 16 i 29 anys. “Fer barri. Estar al costat dels joves. Contribuir a generar oportunitats d’ocupació. Comprometre’ns amb barris actius i cívics. Tot això és el Güell – Espai Jove. I tot això contribueix a fer ciutat”, ha conclòs Paneque. 

L’equip fix del Güell Espai Jove està format per una directora, Fina Espinosa; tres educadors/dinamitzadors (dels quals dos fan funcions també d’educadors de carrer), 4 tècnics ocupacionals i 2 dinamitzadors d’un pla ocupacional per sis mesos . El regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, ha dit “aquest espai ens permetrà la realització d’un programa d’activitats que potencii el perfil competencial i l’ocupabilitat de 150 joves i fer treballs de prospecció, mediació, informació i orientació, qualificació o acompanyament entre d’altres”. Les funcions del Güell Espai Jove seran les de dinamització juvenil i suport i acompanyament al teixit associatiu jove, realització de programes ocupacionals dirigits a Joves i finalment la participació ciutadana i dinamització comunitària. La regidora de Joventut, Elisabet Riera, ha explicat que “amb el Güell Espai Jove anem fent realitat la idea d’una Xarxa d’Espais Joves, el tercer desprès de l’Estació i els Químics i donem compliment a una de les mesures més importants dins del propi del pla de govern i del Pla Local de Joventut”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.