Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona proposarà els noms de Núria Terés a Santa Eugènia i Camp del Bèlit a Sant Narcís

La Comissió del Nomenclàtor aprovà elevar el plenari la proposta de la Mancomunitat de Santa Eugènia de denominar Parc Núria Terés i Bonet a la Frontissa de Santa Eugènia de Ter i la proposta de l'associació de veïns del barri de Sant Narcís Camp de Bèlit a un espai dels Jardins Ignasi Bosch i Reitg.

La Comissió del Nomenclàtor celebrada el 24 de maig del 2017 a les cinc de la tarda aprovà que s’elevés al Plenari de l’Ajuntament de Girona la proposta de nomenar Parc Núria Terés a la Frontissa a proposta de la Mancomunitat de Santa Eugènia i El Camp de Bèlit a un espai concret dels Jardins Ignasi Bosch i Reitg com a petició de l’Associació de Veïns de Sant Narcís. A més, cinquanta-set propostes per incorporar al catàleg, que actua com a graner de possibilitats de futur, per denominar espais i vies públiques a la ciutat de Girona. I es va acordar que 15 noms de ponts a Girona que de fet ja tenen nom per costum a la ciutat siguin confirmats com a oficials.

El regidor delegat de la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial, Manuel Martín, ha declarat que “em sento profundament satisfet i agraït per la participació de veïns, de les associacions de veïns, les entitats, els grups municipals i els treballadors municipals, perquè la comissió del Nomenclàtor funciona com un espai plenament participatiu, que ha aprovat un seguit de propostes a elevar el Plenari de l’Ajuntament fetes des dels barris i que són plenament compartides i arrelades a Girona”. El regidor Manuel Martín també ha volgut destacar “que la Comissió del Nomenclàtor, en aquesta sessió, ha funcionat de baix a dalt, amb propostes dels veïns i veïnes, que tenen el suport de l’Ajuntament de Girona, i responen al present, al passat i al futur dels barris”.

La Comissió del Nomenclàtor va aprovar al Plenari de l’Ajuntament que la Frontissa al Barri de Santa Eugènia porti el nom de la regidora de l’Ajuntament de Girona Núria Terés i Bonet. La proposta fou enviada per la Mancomunitat de Santa Eugènia i presentada per Manel Mesquita. La regidora no només havia destacat pel seu treball de ciutat al consistori, sinó també com a insigne eugenial. L’Associació de Veïns de Sant Narcís, presidida per Xavier Reyner, aprovà el nom del Camp Bèlit a un espai dels Jardins Ignasi Bosch i Reitg. Reyner ha destacat “l’esforç de tots els veïns i veïnes del barri que han treballat per recuperar el joc del bèlit com a joc tradicional i bé cultural de Sant Narcís i haver-lo fet extensiu a dins i fora de la nostra ciutat i país”. Actualment s’ha constituït l’Associació Cultural del Bèlit a Sant Narcís.

En el catàleg que serveix com a propostes per denominar espais i vies públiques, entre d’altres, s’hi incorporaren noms com Dolors Condom i Gratacós i Maria Antonia Canals i Tolosa com a propostes de la Xarxa Dones Girona, el Jardí de la Pau proposat per els Amics de la Unesco, el Parc de la Guingueta de l’Associació de Veïns de Fontajau o el Pont de l’Aurora de l’Associació de Veïns de Pont Major, entre molts d’altres. Entre els quinze ponts que ja tenen nom per costum s’aprovà portar a Plenari la seva aprovació definitiva: Pont de la Font del Rei, Pont de l’areny, Pont de l’Alferes Huarte, Pont de Pedra, Pont de les Peixateries Velles, Pont de Sant Agustí, Pont d’en Gómez, Pont de Pedret, Pont de la Barca, Pont de l’Aigua, Pont de la Plaça dels Jurats, Pont de la Font del Bisbe i Pont d’en Pericot.

El regidor de la UMAT, Manuel Martín, explica també “que la Comissió del Nomenclàtor ordenà un estudi sobre el cost que suposa per als veïns en cas que de manera molt majoritària volguessin canviar el nom del seu carrer i ho elevessin com a proposta”. I conclou que “aquesta manera de fer les coses, amb diàleg amb els veïns i veïnes, entitats i associacions, permet arribar a propostes molt solvents, rigoroses i arrelades a la vida dels barris on es proposa denominar espais i vies públiques”. La Comissió del Nomenclàtor va acordar també informar dels acords al sr. Enric Mirambell i Belloc, cronista oficial de la ciutat.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.