Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Primer pas per a la construcció del futur espai cívic de l'associació de veïns i les entitats de Palau-sacosta

L'Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte, que es licitarà per 361.755'60 euros (IVA inclòs).

L’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte de construcció del futur espai cívic de l’Associació de Veïns de Palau-sacosta i les entitats del barri. Ara començarà la tramitació de la la licitació de les obres, que tenen un pressupost total de 361.755’60 euros (IVA inclòs). 

La tinenta d’alcaldia i regidor del barri de Palau-sacosta, M. Àngels Planas, s’ha mostrat “satisfeta” per aquest pas més “per poder donar resposta a una necessitat i una demanda llargament reivindicada pels veïns i les entitats del barri” i ha assenyalat que era una “prioritat” per al consistori. Des del 2014, l’Ajuntament ha anat reservant una quantitat econòmica cada any per fer front a l’obra. A més, en la consulta dels pressupostos participats del 2016, els veïns dels barris de Palau-sacosta, Avellaneda i Mas Xirgu van decidir destinar l’import total assignat al barri (53.418,12 euros) a l’arranjament de la primera fase de l’obra. 

El projecte comprèn la rehabilitació dels edificis que havien estat anys enrere els habitatges del director i del conserge d’una residència de la Seguretat Social ubicada al número 2 del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. D’acord amb un conveni subscrit entre l’Ajuntament de Girona i la Tresoreria de la Seguretat Social el desembre del 2015, l’ús d’aquests immobles se cedeix al consistori. 

L’execució del projecte es farà en dues fases per tal de poder adequar una part de les edificacions existents i posar-les a disposició de les persones usuàries de la manera més ràpida possible. La primera fase tindrà un pressupost de 248.896’99 euros (IVA inclòs) i la segona s’executarà amb l’import restant, un total de 112.859’51 euros (IVA inclòs). El regidor d’Urbanisme Joan Alcalà ha destacat que “la nostra manera de fer ciutat és actuar en tots els barris”, i que amb aquest projecte “rehabilitem i donem ús a un espai que ara mateix la ciutat no aprofitava”. 

Des del mes de setembre del 2013, les entitats i l’associació de veïns i veïnes del barri de Palau-sacosta tenen la seu en un local ubicat al número 1 del carrer dels Jocs Olímpics de Barcelona. Aquest espai, que es va adequar també arran de ser un dels projectes escollits en els pressupostos participats del 2013, es va ocupar de manera provisional fins que l’Ajuntament pogués disposar del local que havia ocupat el director de la Residència Assistida de Gent Gran de la Creu de Palau, situat al mateix carrer i que es troba al costat del centre residencial. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.