Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Uns 800 alumnes participaran demà a la V Jornada Esportiva Intercentres del barri de Pont Major

Enguany la diada s'emmarca dins del projecte internacional "Cursa contra la fam".

Demà al matí es portarà a terme la V Jornada Esportiva Intercentres del barri de Pont Major, una de les activitats socioeducatives que impulsa el pla comunitari Construïm Ponts i que es preveu que compti amb la participació d’uns 800 alumnes de centres educatius de la zona. Enguany, aquesta jornada esportiva s’inscriu en el projecte pedagògic, solidari i esportiu “Cursa contra la fam”, de l’organització social internacional Acción contra el Hambre. 

L’objectiu de la “Cursa contra la fam” és visualitzar a la ciutadania la col·laboració dels més joves en causes solidàries com són els projectes de prevenció, detecció i tractament de la desnutrició infantil a la zona del Sahel africà. Els alumnes des de P3 fins a 2n de primària i de 1r a 4t d’ESO dels centres educatius Carme Auguet, Fedac-Pont Major i Narcís Xifra i Masmitjà han participat al llarg del curs en sessions de formació i sensibilització a partir de material pedagògic facilitat per la mateixa organització. D’aquesta manera han pogut aprofundir en el coneixement de la desnutrició infantil i han pres consciència de la realitat que està vivint aquesta zona de l’Àfrica. 

La jornada demà s’iniciarà a les 9.30 h amb la cursa llarga dels alumnes de 3r i 4t d’ESO. A les 11.30 h tindrà lloc la cursa mitjana i petita per als alumnes de P3 a 2n de primària i de 1r a 2n d’ESO. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, participarà a la cloenda de la jornada, a la qual assistiran també la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, i el regidor d’Ocupació i regidor del barri, Joaquim Rodríguez. 

Alumnat i professorat de les escoles Carme Auguet i Fedac-Pont Major i de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà participaran a la jornada i, a més, una quarantena d’estudiants de batxillerat de l’institut faran de voluntaris durant les activitats programades. L’empresa Caprabo col·laborarà amb la jornada oferint un esmorzar solidari. 

El pla comunitari Construïm Ponts té com a objectiu fomentar la convivència, la cohesió social, els hàbits saludables i la dinamització socioeducativa d’aquest barri de la ciutat de Girona. 

Tornar