Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Clara Codony, Sílvia Virolés i Paula Fluvià reben les beques Joan Bruguera d'aquest any

Per primer cop els ajuts es donaran a conèixer en el marc del lliurament dels Premis Bonastruc ça Porta del Col·legi Oficial de Metges de Girona, que tindran lloc aquesta tarda.

Les gironines Clara Codony, Sílvia Virolés i Paula Fluvià han estat les tres guardonades en la convocatòria d’enguany de les beques Joan Bruguera. Aquestes ajudes atorga la Fundació Joan Bruguera, formada per l’Ajuntament de Girona, el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i la Universitat de Girona.

 

L’acte formal de lliurament de les beques es va fer ahir al vespre (19 h, EspaiCaixa), per primer cop en el marc de la gala dels Premis Bonastruc ça Porta del COMG. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, van participar en l’acte.

 

Les beques Joan Bruguera tenen com a objectiu cursar estudis d’especialització i/o treballs d’investigació mèdica a Montpeller i en aquesta convocatòria estaven dotades amb 12.000 euros. La primera beca Joan Bruguera ha estat per la figuerenca Clara Codony i Bassols, especialitzada en cirurgia general i de l’aparell digestiu, per una estada al Centre Hospitalari Regional de Montpeller, al Departament de Trasplantament Hepàtic, per ampliar la seva formació en el camp de la cirurgia hepàtica ressectiva. La segona beca ha estat per Sílvia Virolés i Torrent, de Vilablareix, especialitzada en aparell digestiu, per la realització del projecte “Identificació de marcadors microbiològics en la malaltia del fetge gras no alcohòlic. Estudi pilot”. La tercera beca Joan Bruguera ha estat per Paula Fluvià i Brugués, de Girona i especialitzada en cardiologia, per la realització del projecte “Insuficiència cardíaca crònica avançada. Una mirada al futur”.

 

“Per a l’equip de govern, aquestes beques signifiquen, per una banda, potenciar i promocionar el talent de casa nostra en els àmbits de la recerca mèdica i, per l’altra, establir vincles amb territoris propers per treballar de forma conjunta per l’excel·lència en àmbits diversos, com la medicina”, ha remarcat la regidora Eva Palau.

 

Les ajudes es concedeixen per una durada màxima cadascuna d'un any o curs acadèmic, amb possibilitat de demanar una pròrroga per un curs o any addicional. Se'n podran beneficiar totes aquelles persones que tinguin el Grau o Llicenciatura de Medicina de qualsevol universitat catalana, en el termini dels cinc anys posteriors a l'obtenció del títol, o estudiants dels darrers cursos de la carrera, que siguin naturals de la ciutat de Girona, o que hi tinguin residència per un període no inferior a deu anys.
 

Tornar