Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

El projecte SMO als Barris facilita la inserció laboral proporcionant eines per accedir al mercat de treball a través de la proximitat

L'objectiu del programa, que ja està actiu, és millorar l'atenció i l'assessorament per a la recerca de feina amb un servei personalitzat i de proximitat.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque; el regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, i la directora del Servei Municipal d’Ocupació, Eva Fortià, han presentat aquest matí el projecte SMO als Barris, que té com a objectiu millorar l’atenció i l’assessorament per a la recerca de feina i proporcionar eines per a la millora de poder accedir a una feina. El programa està destinat a la ciutadania en general. 

“Oferir eines per tal que l’índex d’ocupabilitat sigui més alt i apropar el servei d’ocupació als barris de la ciutat mitjançant els set centres cívics de Girona per tal de disminuir la taxa d’atur, és un dels principals objectius del nostre Ajuntament”, ha volgut remarcar la primera tinenta d’alcaldia, Sílvia Paneque. “La nostra prioritat és la creació d’ocupació de qualitat, hi estem dedicant tots els esforços i recursos, una bona prova n’és l’SMO als barris” ha afegit Paneque. 

El projecte SMO als Barris pretén mantenir un diagnòstic actualitzat de la situació i de les necessitats pel que fa a l’àmbit de l’ocupació a cada barri, a partir de les demandes que presenten les persones i del treball en xarxa i generar, alhora, accions específiques i ajustades a les necessitats i demandes d’aquells perfils que requereixin una acció prelaboral i que no puguin ser ateses a partir de les diferents actuacions que porta a terme el Servei Municipal d’Ocupació. Es destina un tècnic per barri, que serà el referent de les persones participants. 

El regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez, ha volgut destacar que “la feina de l’SMO és garantir els drets que tenen els ciutadans a rebre orientació i assessorament i optimitzar els recursos per afavorir els col·lectius en situació d’atur. També ha volgut remarcar que “apropar-se als barris facilita aquest contacte”. L’SMO als barris informarà també de col·laboracions que l’Ajuntament de Girona manté amb tot el teixit d’empreses de l’àrea urbana i de la ciutat i dels programes d’ocupació disponibles a l’SMO. 

La missió de l’SMO als barris és acostar els serveis de l’Ajuntament als barris i que sigui accessible a tothom. Es preveu que des dels programes Girona Actua i Dispositiu de Barris, 105 persones participin a les càpsules formatives en el propi barri. S’estima que el nombre total de participants serà aproximadament de 700 persones. Les accions previstes depenen de les necessitats i demandes de cada persona i a partir d’aquí es generaran accions específiques per a cada perfil. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.