Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà la dotzena sessió nacional del Parlament Europeu de Joves

La Cerimònia Inaugural tindrà lloc el dijous 6 d'abril a l'Auditori Josep Irla.

Girona acollirà del 5 al 9 d'abril la 12a Sessió Nacional del Parlament Europeu dels Joves a Espanya (European Youth Parliament). Alumnes de centres provinents de tota la geografia espanyola, debatran i construiran una resolució amb l'objectiu de donar sortida a algun dels majors reptes amb què compta Europa actualment.

La selecció nacional dels col·legis participants consistirà en dinàmiques de grup (Teambuilding), treball en comissions (Committee Work) i una Assemblea General (General Assembly), a més d'un ampli programa cultural que enriqueix les activitats de l'European Youth Parliament: Eurovillage (intercanvi culinari), Look Forward (taules rodones sobre temes actuals), etc.
El tema de la sessió és "Looking forward to what?" (¿Mirant cap a què? / ¿Per a què? / ¿Què esperem del futur?). Creiem que Europa i la Unió Europea estan passant per temps difícils i que hem de buscar coses que ens uneixin: projectes en comú que ens donin la il·lusió i determinació de treballar per seguir endavant i aconseguir els objectius que ens proposem. Perquè per viure junts cal decidir junts.

Entre els temes que els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat debatran es troben l'exportació d'energia a Europa, el Brexit, l'homogeneïtzació del mercat, la integració de refugiats, moviments secessionistes o la propaganda de la post-veritat.

Els col·legis seleccionats tindran l'oportunitat de participar en una de les properes sessions i fòrums internacionals de EYP. La sessió internacional de tardor de 2017 es durà a terme a Tbilisi (Geòrgia). Aquest és, en definitiva, un projecte que acosta els joves a la política europea i la cultura del debat. A més, la llengua vehicular i avaluada serà l'anglès.

Girona 2017 compta amb el suport institucional i econòmic de la Fundació Princesa de Girona, l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu a Barcelona, Europe Direct, Diplocat, Diputació de Girona i Ajuntament de Girona, a més de suport d'entitats i empreses com la Universitat de Girona o Coca-Cola.

LA SESSIÓ AL DETALL
El Teambuilding és la primera fase de cada sessió del Parlament Europeu dels Joves (EYP). Durant aquest procés, els alumnes participants es coneixen i participen en dinàmiques de grup amb ajuda d'un voluntari internacional de manera que es formi un comitè preparat per treballar en les següents fases. Aquesta activitat tindrà lloc durant tot el matí del dijous 6 d'abril al Parc de la Devesa.

La Cerimònia Inaugural tindrà lloc a les 17:30 hores del dijous 6 d'abril a l'Auditori Josep Irla i servirà com a acte oficial per a iniciar el cicle d'activitats que envolta Girona 2017. A aquesta cerimònia acudiran:
• Eduardo Egloso, vice-alcalde de Girona.
• Francisco Belil, President de la Fundació Princesa de Girona.
• Albert Ruda, Degà de la Univesitat de Girona.

El Committee Work (divendres 7 i dissabte 8 d'abril a la Facultat de Dret de la Universitat de Girona) és la
fase de l'esdeveniment en què els participants s'agrupen en els seus respectius comitès, i amb ajuda d'un moderador voluntari internacional, debaten sobre el tema que els ha estat assignat i construeixen una Resolució, la qual es debat en l'Assemblea General del diumenge 9 d'abril. Després de l'Assemblea General, se celebrarà la Cerimònia de Cloenda, que tancarà oficialment les activitats de la 12a Sessió Nacional.

El divendres 7 d'abril a les 16:00 tindrà lloc l'activitat Looking Forward al Campus de Montilivi de la
Universitat de Girona (Facultat de Dret). Els participants tindran l'oportunitat d'acudir a una de les
ponències ofertes. Els ponents seran els següents:
• Marta Galeran, consultant de política i administració.
• Sara Obelleiro i Alex Cervera, membres del Col·legi Oficial de Metges de Girona.
• Sílvia Osuna, doctora en Química.
• Josep Maria Terricabras, Doctor en Filosofia i Educació.
• Ramon Tremosa, doctor en Economia.
• Fundació Marianao, Fundació educativa i social per a serveis comunitaris.

Tots els mitjans de comunicació estan convidats a la Cerimònia d'Obertura, a l'esdeveniment Looking Forward, a l'Assemblea General i de la Cerimònia de Cloenda.

QUÈ ÉS EL EYP?
EYPE és una associació que s'emmarca dins de la macro-organització europea European Youth Parliament (EYP). Aquesta entitat celebra, des de 1987, tres sessions internacionals anualment on es reuneixen aproximadament 250 joves de tot Europa per debatre sobre diferents temes d'interès europeu actual.

Juntament amb les diferents delegacions nacionals, EYP rep el suport institucional del Parlament Europeu i la Comissió Europea. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.