Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Dia Internacional del Poble Gitano

El dia 8 d'abril.

El 8 d’abril es commemora el dia Internacional del Poble Gitano. En aquest dia es recorda a totes aquelles persones gitanes que al llarg de la història han estat víctimes de persecucions i genocidis, es reconeix la història i la seva arribada fa 600 anys a terres catalanes, la seva identitat, valors i cultura i es denuncia la discriminació i la desigualtat que algunes persones d’aquest col•lectiu han patit i encara pateixen perquè això no passi, per la pau i per la convivència en igualtat.

Al voltant d’aquesta data i el mateix 8 d’abril es portaran a terme diverses activitats a diferents espais de la ciutat de Girona. Exposicions als Centres Cívics: “Mirades de futur” al de Pla de Palau i “Kalí Nebó – Dones i gitanes” al Centre Cívic Onyar. Una visita guiada a la casa Mas Pinc de Begur on va viure la Carmen Amaya. La xerrada “qui són els Rrom” al Centre Cívic Onyar o la conferència “600 anys del Poble gitano a Catalunya. Elements per a un futur amb igualtat” a càrrec de Fernando Macías (Universitat de Barcelona) a la Casa de cultura amb presència institucional i membres del Programa del Poble Gitano i la integració de la Generalitat de Catalunya, conferència que clourà amb una actuació musical en la qual s’interpretarà entre altres peces l’himne “Gelem Gelem”.

El mateix dissable 8 d’abril, Dia Internacional del Poble Gitano, i abans de la cerimònia de l’ofrena floral al riu que es farà a la tarda, les entitats organitzadores – Khetanipé, AV Font de la Pòlvora i AASS – en el marc del Programa Integrant Accions de Girona Est, han organitzat tallers i racons de jocs per a infants, paradetes d’artesania, actuacions musicals i un dinar popular al pati del Centre Cívic Onyar.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.