Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El MOT 2017 reprèn demà a Girona el seu programa, amb la presència destacada de Leonardo Padura i Edward Rutherfurd

Després de passar amb un gran èxit d'ocupació per Olot, el festival literari serà fins dissabte 1 d'abril a la capital gironina

La quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, reprèn demà el fil del seu programa, després de passar amb un gran èxit d’ocupació per Olot els passats 23, 24 i 25 de març. De nou centrat sota l’eix temàtic vertebrador “Escriure el passat”, el festival explorarà els usos del passat en la literatura contemporània, a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris, des de la novel·la històrica fins a la biografia.

La de Girona és ja la darrera parada de l’edició d’enguany del MOT, que conclourà el dissabte 1 d’abril, amb la intervenció destacada del novel·lista cubà Leonardo Padura.

Programació de Girona

El MOT 2017 de Girona oferirà set converses literàries, un recital de poesia, una tertúlia-espectacle i el ja tradicional ver-MOT, taula rodona en format més distès, que enguany canvia la seva localització i es trasllada al barri de Sant Narcís, concretament a la plaça de l’Assumpció. Com a Olot, totes les converses seran gratuïtes i tindran lloc a l’Auditori de la Biblioteca Carles Rahola.

Dijous 30 de març, Girona encetarà la seva programació amb la conversa entre Manuel Rivas i Guillem Terribas “Contra l’extinció”, seguida del diàleg “Escriure la memòria”, amb Evelio Rosero i Pilar Argudo, i el recital de poesia titulat Nit d’avets delirant! Nit col•lectiva!, a càrrec de l’escriptora Dolors Miquel, que recitarà poemes d’autors antics i moderns al bar de la Biblioteca.

Divendres, una desena d’autors ens parlaran de temes como les nissagues, en veu del trio d’autores Tània Juste, Gemma Ruiz i Patricia Gabancho; la biografia de les ciutats, gènere literari instaurat per l’anglès Edward Rutherfurd al qual s’ha sumat també Enric Calpena, i les marques que deixa el temps, diàleg entre Bernardo Atxaga, Albert Sánchez Piñol i la comissària del festival Mita Casacuberta.
Dissabte dia 1 d’abril, tindrà lloc al migdia el ver-MOT, que versarà sobre 1714, amb els autors Albert Sánchez Piñol, Patrícia Gabancho, Maria Carme Roca i Martí Gironell. Al vespre, se succeiran les converses sobre els “Ponts” (Joan-Daniel Bezsonoff, Mathias Énard i Salem Zenia) i “Cuba” amb Leonardo Padura i Daniel Rodríguez. El festival s’acomiadarà fins l’any vinent amb una tertúlia-espectacle que, sota el nom “Temps i tempo”, reunirà Jaume Ayats, Jordi Lara i Jaume Coll Mariné, al bar de la Biblioteca Carles Rahola.
Sobre el festival MOT
El MOT va néixer el 2014 fruit de l’esforç conjunt dels ajuntaments de Girona i Olot, amb una primera edició dedicada a la literatura fantàstica i comissariada per David Roas. El 2015 el festival es va fixar en la relació entre literatura i ciutats, mentre que l’any passat el protagonisme va ser per a les vides escrites. Des del 2015, la comissaria del MOT va a càrrec de la professora de la Universitat de Girona Mita Casacuberta.
La proximitat entre autors i lectors, l’excel•lència de les propostes i la selecció d’un tema diferent a cada edició són les característiques que marquen l’ADN del festival. L’objectiu principal del MOT és el de fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més les comarques gironines.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.