Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Comunicat sobre la reunió de l'Ajuntament de Girona amb ADIF

Reunió entre representants de l'Ajuntament de Girona i Adif a Madrid

Fa pocs minuts ha acabat la reunió entre representants de l’Ajuntament de Girona i Adif a Madrid. Per part de l’Ajuntament, hi han assistit l’alcaldessa, Marta Madrenas; el regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, i tècnics municipals. Per part d’Adif, hi ha assistit el president, Juan Bravo, amb directors generals i tècnics de l’empresa.

 

En primer lloc, cal destacar la receptivitat amb què s’ha desenvolupat la reunió. Des de l’Ajuntament s’ha mostrat la indignació amb l’acusació per part d’Adif i de l’Estat que era el consistori el responsable de reclamar les modificacions del projecte que podien aturar les obres. Adif ha reconegut que els canvis que demanava l’Ajuntament eren deguts a “deficiències i insuficiències” del pojecte redactat per part d’Adif.

 

En aquest sentit, Adif s’ha compromès a treballar des de demà mateix en el redactat de la modificació del projecte de la llosa en col·laboració amb els tècnics municipals. A més, també s’ha compromès a presentar divendres tres cronogrames amb el calendari dels treballs dels tres projectes pendents: llosa, sortides d’emergències i integració amb la xarxa RESCAT.

 

Respecte les obres de la llosa, han assegurat que no s’aturaran en la zona nord. Sí que ho faran en la zona sud, des del finger cap a la plaça d’Europa. Però s’han compromès a demanar al Ministeri de Foment a no esperar a tenir el projecte modificat redactat i aprovat definitivament per reprendre-les, amb l’objectiu de poder treballar simultàniament a mesura que es fan els canvis al projecte. A més, l’enderroc del finger s’avançarà de manera que no s’hagi d’esperar a la finalització de la nova marquesina. L’objectiu és tenir totes les obres executades abans d’acabar l’any.

 

Pel que fa a les sortides d’emergència, el compromís d’Adif és començar les obres pendents d’aquest projecte en el termini d’un mes i mig. També pel que fa a la seguretat, abans d’acabar l’any s’haurà d’haver integrat el sistema de telecomunicacions dels túnels del TAV dins la xarxa RESCAT de la Generalitat.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament de Girona ha aprovat definitivament el projecte de marquesina que haurà d’unir l’estació del tren convencional amb la del tren d’alta velocitat.
 

Tornar