Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Arxiu Municipal de Girona i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge se sumen un any més a l'Open Data Day

Enguany s'afegeixen al web les dades obertes de quatre catàlegs i un inventari.

L'Arxiu Municipal de Girona i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) s'adhereixen per segon any a l’Open Data Day amb l’obertura de les dades disponibles sobre el patrimoni documental que preserven. Concretament, s’afegeixen en dades obertes els catàlegs de fotografies dels fons Martí Massafont (36.581 fotografies) i Salvador Crescenti (21.137 fotografies), el catàleg de correspondència del fons Josep Tharrats Vilà (292 registres), el catàleg de documents hebreus (90 registres) i l’inventari del fons Emili Casademont Comas. 

L'objectiu d’oferir les dades obertes de catàlegs i inventaris és la seva potencial reutilització en qualsevol àmbit, ja sigui la recerca, la difusió o, fins i tot, la seva explotació econòmica. Per exemple, en l'àmbit de la recerca, ja sigui professional, acadèmica o personal, qualsevol persona podrà crear o millorar les seves pròpies bases de dades, creuar-les amb les d'altres arxius o centres o les que tinguin elaborades, georeferenciar-les, etc., amb un estalvi de temps molt considerable. 

L’Open Data Day se celebra des de 2012, enguany el 4 de març, i pretén recopilar accions ciutadanes d'arreu del món orientades a desenvolupar aplicacions, alliberar dades, crear visualitzacions i publicar anàlisis utilitzant dades públiques obertes. És una iniciativa promoguda per Open Knowledge, una xarxa mundial sense finalitat de lucre que promou l'obertura de dades, el seu ús, la tecnologia i la formació per afavorir que les persones les reutilitzin per crear i compartir coneixement. 

El conjunt de dades obertes de l’Arxiu i del CRDI es poden descarregar a: 
http://www.girona.cat/sgdap/cat/dades_obertes.php  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.