Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

S'aprova el V Pla d'Igualtat de Girona

Aquest pla pretèn generar igualtat en oportunitats i de tracte en l'acció municipal.

El V Pla d’Igualtat de Girona vol generar igualtat en oportunitats i de tracte en l’acció municipal, tenir en compte i donar resposta a les necessitats i interessos diferenciats entre homes i dones, així com prevenir i eliminar possibles discriminacions que es puguin detectar per raó de sexe. Des de l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat s’ha estat treballant els darrers mesos en la confecció d’aquest nou Pla Municipal d’Igualtat (2016-2019) que pretén fer de la igualtat de gènere un àmbit d’actuació transversal. 

Durant el procés d’elaboració les diferents àrees de l’ajuntament han col·laborat i dissenyat un total de 100 accions consensuades entre diferents departaments de l’ajuntament. El pla es va portar al Consell Municipal d’Igualtat de Gènere on les diferents entitats i grups polítics que hi participen van poder donar la seva opinió i proposar modificacions que, després, es van tornar a negociar amb les àrees que participen a la Comissió Tècnica del Pla d’Igualtat. “El pla és un document viu, pot incorporar noves accions, en especial quan siguin resultat d’una evolució de les accions executades. El Consell Municipal d’Igualtat de Gènere serà l’encarregat de deliberar, fer el seguiment i l’avaluació del Pla Municipal d’Igualtat” ha comentat la regidora Sílvia Paneque. 

Algunes de les principals i més representatives accions que presenta el V Pla d’Igualtat són en matèria de confecció de protocols i plans; com el protocol de dol de ciutat en cas de feminicidi, el protocol per unes festes sense sexismes ni abusos, el protocol per a l’abordatge de l’assetjament per raó de sexe i disfòbies o la incorporació als Plans d’Acollida la visió de gènere tenint en compte la diversitat cultural. També es contempla la coordinació de l’SMO i el SIAD per a la inserció laboral de dones víctimes de violència de gènere o una campanya de suport a la infància en situacions de famílies amb violència de gènere. 

Incorporar el treball coeducatiu en l’activitat educativa de les escoles bressol municipals i Integrar la perspectiva de gènere en el Programa de Recursos Educatius als centres escolars de la ciutat són algunes de les mesures educatives que recull el pla. Per altra banda, la formació en atenció social i atenció al públic amb perspectiva de gènere, formar en perspectiva de gènere el servei de mediació en habitatge, incorporar la perspectiva de gènere al Pla Local de Seguretat i la creació de mòduls sobre igualtat de gènere, de tracte, acció positiva i defensa front als assetjaments per a les accions formatives del SMO permetrà oferir una millor atenció i tractament de necessitat específiques. 

Altres mesures més específiques són la de canviar la tendència del dèficit de reconeixement de les dones al nomenclàtor, les d’incloure la variable de sexe a les trucades al telèfons d’emergència o la promoure Programes Individuals d’Atenció (PIA) equitatius. “Aquestes 100 mesures que conformen el Pla d’Igualtat han de dotar a cada àrea de l’ajuntament de la perspectiva de gènere necessàries per a fer les seves tasques. A més aquest ha estat un pla consensuat i participat per entitats i associacions de la ciutat i per grups polítics” ha dir la regidora Paneque.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.