Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona organitza la primera Setmana de la Ciutat Educadora

L'esdeveniment tindrà lloc del 28 de novembre al 2 de desembre en diferents indrets de la ciutat. L'acte central serà la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebrarà el proper 30 de novembre, per primera vegada.

Girona celebra la primera Setmana de la Ciutat Educadora del 28 de novembre al 2 de desembre en diferents indrets de la ciutat. L’acte central tindrà lloc el 30 de novembre a les 18.30 h al Teatre Municipal on es commemorarà per primera vegada el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Durant l’acte es renovaran els membres del Consell dels Infants i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, llegirà el manifest de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) per deixar palès el compromís de Girona amb el model de Ciutat Educadora. En el decurs del mateix acte, representants d’UNICEF lliuraran a la ciutat de Girona el diploma que l’acredita com a Ciutat Amiga de la Infància. 

Altres actes destacats de la setmana són la I Trobada de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines, en la qual les vuit ciutats membres de l’AICE, Girona, Figueres, Banyoles, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt i Santa Coloma de Farners, es reuniran per signar el compromís de les ciutats per compartir experiències i estendre el missatge de la Carta de les Ciutats Educadores a les poblacions properes que vulguin treballar per a la millora dels seus ciutadans i ciutadanes a través de l’educació. L’acte tindrà lloc el dimarts 29 de novembre a l’Ajuntament de Girona. El mateix dia es constituirà el Consell de la Formació Professional i Ocupacional, una activitat oberta a la qual hi podran assistir tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin. 

La tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, ha volgut destacar la importància d’aquesta primera setmana de la Ciutat Educadora “que arriba per quedar-se i amb la voluntat de convertir-se en un aparador anual de totes les accions ciutadanes que construeixen la Girona Educadora”. 

A més d’aquestes activitats, també es podrà visitar a la Casa de Cultura l’exposició “Accions locals, valors globals”, comissariada per Lali Bosch, una mostra itinerant de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores que permet conèixer experiències de 13 ciutats d’arreu del món que estan compromeses amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores. L’exposició s’inaugurarà el 28 de novembre. Un taller de famílies i un taller de docents en els quals es debatrà entorn del model d’escolarització a la ciutat, són altres activitats programades per a l’ocasió. 

La 4a Jornada Lluís Maria de Puig, aquest any molt vinculada a l’educació, també és un dels actes destacats de la setmana i es farà el dijous 1 de desembre a la tarda. Les dues primeres ponències aniran a càrrec dels professors de filosofia Xavier Serra Besalú i Irene de Puig i giraran a l’entorn de governar amb valors. Tot seguit se celebrarà la conferència “Ciutat educadora i governança local” a càrrec del director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, Angel Castiñeira. La cloenda anirà a càrrec de la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Isabel Muradàs amb el tema “La Girona educadora i el Premi d’Europa”. 

Girona participa en el moviment de Ciutats Educadores des del naixement de la iniciativa, l’any 1990, amb la celebració del primer Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que va tenir lloc a Barcelona. En aquell moment, un grup de ciutats representades pels seus governs locals van plantejar l’objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa en l'ús i l'evolució de la pròpia ciutat. El municipi ha signat també la Carta de Ciutat Educadores i s’ha incorporat a la Red Estatal de Ciudades Educadores (RECE). 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.