Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull les 14es Jornades Imatge i Recerca Antoni Varés

L'esdeveniment, que comptarà amb la presència de gairebé 200 persones de 15 països diferents, tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona del 16 al 18 de novembre.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el cap de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, han presentat aquest matí les 14es Jornades Imatge i Recerca que se celebraran del 16 al 18 de novembre al Palau de Congressos de Girona i que comptaran amb la presència d’unes 200 persones de 15 països diferents. Les Jornades, que se celebren des del 1990, s’han consolidat com l’esdeveniment de referència al nostre país per als professionals vinculats a la fotografia i els audiovisuals, principalment des del punt de vista de l’arxivística, la conservació, la història i la gestió documental.

 

Les Jornades començaran el dia 16 de novembre amb quatre tallers, dos al matí i dos a la tarda, que aniran a càrrec de Joan Alonso amb “Análisis de software para la gestión de la imagen”; Pau Maynés amb el taller “Conservación de fotografía en color”; Frank J. Zakrajsek i Vlasta Vodeb amb “Photography at the eCultureMap”, i Magnus Geber, Antonella Fresa i Miquel Montaner, amb el taller “PREFORMA: A tool to guarantee the preservation of digital cultural heritage”.

 

L’acte central tindrà lloc els dies 17 i 18, amb ponències, experiències i comunicacions, de les quals cal destacar la de Patrick Pecatte, investigador associat al Laboratori d’Hisòtria Visual Contemporània, École des Hautes Études en Sciences Socials de París, que oferirà la ponència “Fotografia i xarxes socials des d’una perspectiva documental”; Peter Schelkens, professor a la Vrije Universiteit Brussel i membre del JPEG Commitee, que parlarà de “L'orientació del Comitè JPEG respecte a l’ús patrimonial de la imatge digital”, o Xavier Antich, professor d’Estètica i Teoria de l’Art a la Universitat de Girona, amb la seva ponència “Fotografia, memòria i creativitat. La imatge fotogràfica i el treball de dol en esdeveniments traumàtics”.

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar la importància d’aquestes jornades que “en els seus 26 anys de vida ha programat gairebé 380 ponències que han aportat llum al patrimoni documental en imatges i que han permès reflexionar i treure conclusions en relació a la documentació visual”.

 

Les Jornades preveuen també la taula rodona el dia 18 de novembre “Diferents models per a un Pla Nacional de Fotografia” que comptarà amb la participació de: Pepe Baeza, fotògraf i professor, en representació del Sindicat de la Imatge (UPIFC); Joan Boadas, director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) i arxiver municipal; Rosa Chumillas, responsable del Servicio de Documentación del Instituto del Patrimonio Cultural de España; Enric Cobo, cap del Servei de Coordinació General d’Arxius, i Jordi Serchs, en representació de l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya.

 

Podeu consultar el programa sencer, els horaris i tota la informació al web de SGDAP de l’Ajuntament de Girona
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.