Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona dóna suport al projecte solidari Cafès Pendents Girona

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'estudiant gironí de disset anys David Valero.

L’Ajuntament de Girona farà difusió a través de l’Estació Espai Jove del projecte solidari “Cafès Pendents Girona” que ha impulsat l’estudiant gironí David Valero. La regidora de Joventut de l’Ajuntament, Elisabet Riera, conjuntament amb Valero, vol impulsar el projecte, que busca que qualsevol persona sense recursos pugui esmorzar o berenar de manera gratuïta gràcies a la col·laboració i solidaritat ciutadana. 

Cafès Pendents és un projecte que va tenir origen a Nàpols l’any 2008. La idea va sorgir d’una tradició que consistia que si alguna persona tenia quelcom a celebrar, prenia un cafè i en deixava un altre pagat, anomenat caffè sospeso, per així fer que la següent persona que entrés pogués prendre’l de manera gratuïta. 

Amb el pas dels anys la iniciativa solidària s’ha anat estenent per tot el planeta, a països com Argentina, Xile o Espanya. Però fins ara no havia aconseguit arrelar a la ciutat. Això és el que es vol aconseguir amb Cafès Pendents Girona. 

“Oferir un cafè a algun desconegut és un gran gest que pot dir molt de nosaltres com a ciutat, un gest que ens fa ser una mica més humans enmig de la crisi que estem vivint. No tothom pot crear una d’aquestes iniciatives solidàries, però la majoria de nosaltres podem col·laborar-hi amb aquests senzills actes que fan la vida més digna a gent que ho està passant realment malament”, va explicar Valero a la regidora. 

En aquest moment hi ha set bars que col·laboren amb aquesta iniciativa: el bar Pont del Dimoni, el bar Petit Berlín, el bar Un sol món, el bar Balmes, el bar Mamma Cafè, el bar de l’Espai Marfà i el restaurant L’illa. “Diu molt de la joventut de la nostra ciutat que joves com en David duguin a terme iniciatives d’aquest caire, que demostren que hi ha una sensibilització i predisposició especial per als projectes solidaris”, ha comentat la regidora, Elisabet Riera. “L’Ajuntament de Girona farà difusió i comunicació d’aquest projecte amb el qual ens sentim plenament compromesos”, ha afegit. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.