Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comunicat del Consell Municipal d'Igualtat de Gènere en relació amb la petició de l'Ajuntament de Girona al Circ Raluy

Davant la petició de l'Ajuntament de Girona de retirar cartells anunciadors del Circ Raluy Legacy per considerar-los sexistes, i la polèmica que això ha generat, el plenari del Consell Municipal d'Igualtat de Gènere manifesta el seu posicionament.

Les crítiques a la mesura fan referència a una suposada motivació moralista de la mateixa. Per contra, aquest Consell i les entitats que treballen per la igualtat de gènere a la ciutat valoren aquesta mesura com a adequada en la lluita contra el sexisme.

Perquè el sexisme és present al cartell quan dues patinadores d’un arriscat número de circ, més enllà que ensenyin més o ensenyin menys el seu cos, apareguin en el mateix com a simples adornaments, i el principal reclam és precisament el cos. En el cas que fossin dos patinadors, sortirien exhibint sobretot el seu cos? El altres personatges que apareixen al cartell, masculins, mostren una imatge lligada al paper que desenvolupen: còmic. No és així en el cas de les patinadores. S’opta sobretot per mostrar un cos, descontextualitzat del paper que fan al circ. Així és com, dia a dia, es construeix la discriminació.

En el marc d’aquest sexisme, cosificar el cos d’unes dones per vendre no té les mateixes conseqüències que fer-ho amb homes. Anunciant-ho així, per a un públic familiar, es normalitza que les dones poden ser objectes sexuals per vendre. Una publicitat lliure d'estereotips sexistes i respectuosa és possible.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.