Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La colla castellera Marrecs de Salt pronunciarà el pregó de les Fires de Sant Narcís 2016

L'entitat celebra aquest any el 20è aniversari de la seva creació.

La colla castellera Marrecs de Salt serà l’encarregada de pronunciar el pregó de les Fires de Sant Narcís 2016, que tindrà lloc el divendres 28 d’octubre a les 20 h a la plaça del Vi. La colla celebra aquest any el 20è aniversari de la seva creació. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, anirà aquest vespre a l’assaig de l’entitat per comunicar-los en directe la seva designació com a pregoners, i s’emetrà en directe per Facebook Live a través de la pàgina de l’Ajuntament. 

“La història dels Marrecs va estretament lligada a les Fires, des del seu naixement que són protagonistes indiscutibles de la programació. Encarregar-los el pregó és la manera que tenim des de la ciutat d’agrair-los tot el que ens han donat durant dues dècades, i la seva participació en la vida cultural, festiva i associativa de la ciutat”, ha explicat Madrenas. 

La història dels Marrecs de Salt ha anat lligada estretament amb les Fires de Sant Narcís, ja que la seva creació va néixer motivada per l’actuació castellera que es va fer el novembre del 1995 a la plaça del Vi amb motiu de la festa major de Girona. La primera actuació dels Marrecs va ser el 5 de gener del 1996 a Salt i tres mesos més tard van viure el seu bateig com a colla en una actuació també a Salt com a padrins dels Castellers de Terrassa i els desapareguts Ganxets de Reus. 

A les mateixes Fires de Sant Narcís del 1996 van fer la seva primera actuació a la Diada Castellera de les festes gironines i des de llavors, ara farà 20 anys, han actuat com a amfitrions en totes les diades a la plaça del Vi. Un any després, el 1997, els Marrecs van fer la seva primera actuació del pilar de la Catedral, que s’ha convertit des de llavors en un dels actes més esperats i multitudinaris de les Fires.

A la plaça del Vi hi van descarregar el seu primer castell de vuit (el 2001). A la mateixa plaça, i també per Fires, van carregar el seu primer 5 de 8 el 26 d’octubre del 2014 i hi van signar un any després, el 25 d’octubre del 2015, la seva millor actuació fins al moment, igualada amb la diada de Sant Jaume, el 26 de juliol, del 2015 a Salt. 

L’entitat saltenca està estretament vinculada amb la vida associativa gironina i participa en nombroses activitats socials i culturals a la ciutat, com Girona, Temps de Flors. Actualment compta amb més de 250 associats i segueix creixent any a any com a colla. Actualment, dins del rànquing de colles castelleres, han assolit el nivell de gamma alta des castells de vuit pisos. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.