Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona reviurà els setges napoleònics aquest cap de setmana

La recreació del Gran Dia de Girona a diferents punts del Barri Vell dissabte és l'activitat més destacada de la novena edició d'aquesta festa.

La novena edició de la festa Reviu els Setges Napoleònics tindrà lloc aquest cap de setmana a Girona. Durant dos dies, el Barri Vell de la ciutat es convertirà en escenari de recreacions històriques de batalles i de campaments i de concentracions de tropes participants en els setges que es van viure a principis del segle XIX a Girona. Les jornades estan organitzades per l’Associació Girona 1809-Amics de la Girona Napoleònica i compten amb el suport de l’Ajuntament de Girona.

 

Una de les activitats més destacades i esperades de la jornada és la recreació del Gran Dia de Girona, que es farà el dissabte a partir de les 18.30 h. La batalla, composta de sis escenes, es dividirà en diferents moments que tindran lloc a la plaça de Sant Domènec, el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els Jardins dels Alemanys i la plaça dels Apòstols.

 

El campament napoleònic de les jornades s’ubicarà aquest any al parc de les Ribes del Ter i es podrà visitar dissabte a partir de les 10 h i diumenge a partir de les 10.30 h. Allà es podrà veure com era el dia a dia en un campament militar d’aquella època, amb tasques com fer munició per a les armes de foc, instruir la tropa o portar a terme tasques de cuina i de manteniment del material.

 

A les jornades hi participaran aquest 2016 150 recreadors vinguts de Catalunya, de l’Estat espanyol, de França i d’Itàlia. En l’edició d’enguany hi haurà també tres peces d’artilleria, dues de les quals són rèpliques exactes d’algunes de les peces que van bombardejar Girona durant el setge de la ciutat.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.