Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona engega un pla pilot per reduir el malbaratament alimentari

Durant tres setmanes, els vigilants del Mercat del Lleó passaran a recollir per les parades col·laboradores productes aptes per al consum però no per a la venda per portar-los al Centre de Distribució d'Aliments i reduir els residus.

L’Ajuntament de Girona ha engegat una campanya per reduir el malbaratament alimentari a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa pilot a través de la qual, durant tres setmanes, els dimarts i els dijous es recolliran de les parades col·laboradores del Mercat del Lleó els aliments aptes per al consum, però que no es vendran i que s’haguessin destinat a la brossa, per portar-los al Centre de Distribució d’Aliments (CDA). Aquests aliments són coneguts amb el nom de minves i, amb aquesta actuació, es reduiran els residus que es generen al mercat. 

La recollida dels aliments la faran els vigilants del mercat i el triatge i la classificació es portarà a terme a través de l’empresa Ecosol, que serà qui portarà els productes fins al CDA. Un cop allà, aquests aliments es lliuraran a les persones usuàries del centre, derivades a través de l’equip de serveis socials municipal. 

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament, Eduard Berloso, ha assenyalat que “des de fa temps, des de l’Ajuntament de Girona treballem per fomentar la responsabilitat dels consumidors envers els aliments i facilitar l’accés als productes frescos a persones en difícil situació econòmica”. El regidor ha afegit que després de la prova pilot s’estudiarà estendre aquest projecte a altres sectors comercials de la ciutat. Actualment hi participen 32 de les més de 70 parades del Mercat. 

Amb el desenvolupament d’aquest pla de pilot es persegueixen objectius diversos com els de prevenir la generació de residus orgànics al Mercat, sensibilitzar els comerciants i els consumidors cap als aliments, promoure la generació d’ocupació a partir de la gestió de la minva recollida i posar en valor la responsabilitat social corporativa del Mercat del Lleó, entre altres. 

Per a la realització d’aquest projecte de recollida de minves, l’Ajuntament de Girona ha obtingut una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és crear sinergies de col·laboració entre diferents sectors de la societat per reduir les minves i aprofitar-les amb finalitats socials. Aquesta acció s’emmarca dins el Pla local de prevenció de residus de Girona i que preveu, entre altres supòsits, la implementació d’accions per a la reducció del malbaratament alimentari. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.