Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

El Festival Internacional de Mapping de Girona 2016 posiciona Girona com a referent internacional del mapping, la llum i les noves tecnologies

En aquesta tercera edició ha augmentat la implicació dels agents públics i privats de la ciutat i s'ofereixen noves propostes, com una ruta de la llum que guiarà els visitants per diferents espais.
Des de demà i fins al 24 de juliol es podran visitar els projectes finalistes en la categoria de micromapping que participen al Concurs Internacional de Mapping de Girona.

Del 22 al 24 de juliol se celebra la tercera edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG). Durant tres dies, la ciutat de Girona es convertirà en el referent internacional del mapping, i s’emmarcarà així en el calendari anual dels festivals de la llum celebrats arreu del món. A més, des del demà es podrà gaudir d’una extensa programació d’activitats paral·leles vinculades al mapping, fet que representa un total de deu dies amb trobades professionals, activitats lúdiques i de formació. Entre aquestes activitats hi ha la possibilitat de visitar els projectes finalistes en la categoria de micromapping que participen al Concurs Internacional de Mapping de Girona. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat aquest matí a la presentació del festival i ha volgut destacar especialment les col·laboracions institucionals “però també de tot aquest grup d’empreses, comerços, espais i un munt de persones que se senten involucrats en el projecte. Els festivals no han de ser aliens a la gent sinó que se’ls sentin propis i aquest és un dels festivals del que tenen lloc al llarg de l’any en què es produeix especialment aquesta implicació”. A la presentació d’aquest matí també hi han participat el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el director Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Francesc Ten, i el director de Banca d’Institucions CXBK a Girona, Josep Blanch, a més el director del festival, Xavi Bové. Tots ells han destacat els atributs principals del festival, com la gratuïtat de les activitats, l’èxit de l’aposta per unir art i patrimoni o el fet que es tracta d’un projecte global que inclou la formació, la creació, l’exhibició i la distribució artística. 

El FIMG 2016 amplia els continguts respecte la passada edició. Manté el Concurs Internacional de Mapping, amb projeccions dels finalistes sobre algunes de les façanes més representatives de la ciutat, i eI Congrés Internacional de Llum i Mapping, un espai de diàleg i reflexió dedicat a professionals del sector. Com a novetats, el festival amplia les seves fronteres més enllà de la tècnica mapping i presenta la Ruta de la Llum per diferents espais de la ciutat. Es tracta d’un circuit a través del qual es podran veure deu projectes i instal·lacions lumíniques i una exposició, amb gran presència d’artistes catalans. A més, la nova edició del festival es complementarà amb sessions sonores i visuals obertes a tothom que se celebraran abans i després de les projeccions. 

En el darrer any el FIMG ha consolidat diferents col·laboracions amb institucions i centres d’ensenyament gironins i d’arreu, com l’Escola Municipal d’Art, l’escola de producció musical EUMES, Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, l’escola universitària ERAM adscrita a la Universitat de Girona, l’Obra Social La Caixa, ELISAVA, l’associació educativa TecnoAteneu, i festivals com el FADE de la Cellera de Ter, LlumBCN i Sónar de Barcelona, o Eufònic de les Terres de l’Ebre, entre d’altres. A més, ha realitzat un projecte artístic de caire social amb l’associació AD’IS per joves amb risc d’exclusió social. El FIMG ha aconseguit també una destacada presència internacional, esdevenint membre de l’International Light Festivals Organisation (ILO) i col·laborant amb els principals festivals de la llum de tot el món com el FIMA Festival Internacional de Mapping de Morelia (Mèxic), el Signal (República Txeca), el Glow (Holanda), el festival Luz Latina (Colòmbia), el Circle of Light (Rússia), LPM (Itàlia), el BAM (Bèlgica), o el Rencontres Audiovisuelles (França), entre d’altres.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.