Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les obres del carril bici dels carrers de Pedret i de Sant Joan Bosco acabaran al setembre

Amb aquesta actuació s'allarga 2.300 metres la xarxa pedalable entre el pont de Pedret i el carrer de Ramon Llull del barri de Pont Major.

Les obres per a la construcció del carril bici dels carrers de Pedret i de Sant Joan Bosco acabaran al setembre. Amb aquesta actuació, que va des dels jardins de Pedret fins al carrer de Ramon Llull, s’allargarà 2.300 metres la xarxa pedalable existent entre aquest carrer i el pont de Pedret. El projecte està valorat en 63.161’07 euros. 

La via pedalable que es crearà en aquesta zona transcorrerà pel vial lateral dels carrers de Pedret i de Sant Joan Bosco i tindrà diferències segons el sentit de circulació. D’una banda, els ciclistes que circulin en direcció al Pont Major disposaran d’un vial senyalitzat en la calçada a la banda dels edificis per al seu ús exclusiu. Per altra banda, els ciclistes que circulin cap al centre de la ciutat circularan pel vial compartint l’espai amb la resta de vehicles. Se senyalitzaran marques viàries que informin als conductors de la coexistència de vehicles en la mateixa via, la velocitat màxima i les prioritats de circulació i de pas. L’aparcament de vehicles se senyalitzarà en el costat esquerre en el sentit de circulació. 

Amb relació a les dues parades de transport urbà afectades per aquest projecte (passeig de Sant Joan Bosco i de carrer Pedret), es construiran unes plataformes on es col·locaran uns bancs per als usuaris que també serviran per a la nova ubicació de contenidors. 

Aquest tram de xarxa pedalable és la primera fase per configurar un eix d’accés i sortida que connecti el centre de la ciutat amb el sector de Pont Major i la seva extensió cap a Campdorà. L’any vinent l’itinerari es perllongarà fins al pont de l’Aigua amb una actuació d’1,1 km amb un traçat independent dels vehicles que recorrerà en tot moment per la riba dreta del riu Ter. 

Tal com ha assenyalat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, “amb aquest carril bici connectarem el centre de la ciutat amb els barris de Pedret i Pont Major i donarem més seguretat als estudiants que es desplacen fins a l’Institut Carles Rahola en bicicleta”. 

Ambdues actuacions estan cofinançades pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels Plans de Foment Territorials del Turisme 2015. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.