Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'espectacle que guanyi el 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes també es podrà gaudir a les festes de Lloret i Girona

Des de fa cinc anys la pirotècnica guanyadora del certamen blanenc s'encarrega de disparar el castell de focs que tanca les Fires de Sant Narcís.

Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Girona el 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que tindrà lloc a Blanes del 22 al 26 de juliol. Després que fa uns mesos ja es va avançar una de les principals novetats del 2016, que recupera els cinc dies d’espectacles pirotècnics, avui s’han donat més detalls al voltant de l’esdeveniment més destacat que organitza l’Ajuntament de Blanes des de fa gairebé mig segle i que atrau cada any centenars de milers de visitants.

La presentació l’han encapçalat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada dels alcaldes de Blanes i Lloret, Miquel Lupiáñez i Jaume Dulsat, respectivament. A la presentació hi han intervingut també la regidora delegada de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas.

L’alcaldessa Marta Madrenas ha destacat la “tradició cultural mediterrània” que representen els focs d’artifici. “Els focs artificials formen part del patrimoni intangible del nostre patrimoni, igual que altres elements culturals importants com la sardana o els castellers. És important que un esdeveniment així festiu i popular sigui compartit pels tres municipis”, ha remarcat, assenyalant que aquest projecte compartit és “una mostra més de l’excel·lent relació intermunicipal del nostre territori”.

En la mateixa línia s’han manifestat els alcaldes de Blanes i Lloret. “Amb aquest conveni, que demostra la qualitat dels focs de Blanes, tots hi guanyem, tant la pirotècnica guanyadora com la ciutadania. Hem de continuar en aquest camí i seguir sumant pobles en el projecte”, ha subratllat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiánez. Per la seva banda, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha assegurat que “per nosaltres és un plaer perquè aquesta suma de sinergies dóna valor afegit a la nostra destinació”.

 

Una de les novetats d’enguany és que la pirotècnia guanyadora també s’emportarà com a premi tres contractes: un per fer un castell de focs a la Festa Major de Santa Cristina de Lloret de Mar del 2017; un altre a les Fires de Sant Narcís de Girona d’aquest 2016, i un tercer per participar de nou al concurs de Blanes l’any següent. Ja fa cinc anys que els ajuntaments de Blanes i Girona van firmar un conveni de col·laboració que aquest 2016 també s’ha signat amb Lloret de Mar.

Pirotècnies multiguardonades en el cartell de focs d’enguany

La Comissió Tècnica del Concurs de Focs de Blanes ha elaborat un cartell de prestigi. Han seleccionat dues pirotècnies estrangeres i tres empreses de l’Estat espanyol que ja han guanyat en alguna anterior ocasió el concurs. Capítol destacat mereix la pirotècnia granadina Accitana Maria Angustias, tricampiona del certamen blanenc durant els tres anteriors anys consecutius. També hi participaran l’asturiana Pirotecnia Pablo i la murciana Pirotecnia Hnos. Ferrández.

 

Completen el programa dues empreses internacionals que vénen precedides pels èxits aconseguits en concursos i espectacles de renom. La xinesa Firevision International Company, que va tancar els Jocs Olímpics de Beijing del 2008 i participa per primera vegada, i la italiana Fireworks Lieto, que l’any passat va deixar el llistó molt alt amb el disseny del seu castell de focs, i que ha guanyat el primer premi tant al Festival Piromusical de Malta com al Neufelder See d’Àustria. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.