Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Patronat de Fira de Girona aprova crear un codi ètic per fomentar el respecte dels valors de la pau i els drets humans

L'objectiu és tenir el text redactat aquest any perquè la Fira de Girona ja l'incorpori com a requisit en tots els actes i mostres del 2017.

El Patronat de Fira de Girona ha aprovat crear un codi ètic perquè els expositors estiguin obligats a respectar els valors de la pau i els drets humans. La decisió es va prendre en la reunió que va dur a terme el Patronat el dimarts de la setmana passada, dia 24 de maig, i ja s’ha comunicat a tots els membres del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, l’organisme que va proposar la creació d’aquest codi ètic. El Consell, que va acordar fer la sol·licitud d’elaborar aquest text a la Fira en la reunió del 18 d’abril, està presidit per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i està format per representants de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Girona, a més d’entitats i organitzacions no governamentals.

Ara es crearà una comissió de treball, formada pel Patronat de la Fira i l’Ajuntament de Girona, amb l’objectiu de redactar aquest codi ètic, que haurà d’estar aprovat abans de finals d’any perquè es pugui aplicar en totes les activitats que organitzi la Fira a partir del 2017. El document busca protegir de manera transversal els valors de la pau i els drets humans com a drets fonamentals de les persones, incorporant també elements com la igualtat de gènere o la lluita contra l’homofòbia.

L’Ajuntament de Girona, que ostenta també la presidència del Patronat de la Fira de Girona, defensa la creació d’aquest codi ètic per potenciar la voluntat de ser una ciutat educadora i també per garantir l’objectiu de Girona com a ciutat defensora dels valors de la pau i els drets humans. Precisament, la defensa d’aquests valors és el que va permetre a la ciutat aconseguir el Premi d’Europa 2016, que atorga el Consell d’Europa.

L’alcaldessa de Girona i presidenta del Patronat de Fira de Girona, Marta Madrenas, atendrà als mitjans que ho desitgin en relació amb aquest tema aquesta tarda, a les 18 h, aprofitant la visita que tenia prevista l’Espai de Solidaritat de l’Ajuntament de Girona (carrer del Mestre Francesc Civil, 3).

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.