Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

La Policia Municipal de Girona posa en marxa l'aplicació DRAGAlert per a les víctimes de violència de gènere

Es tracta d'un servei d'avisos gratuït que funciona a través de telèfons mòbils i tauletes i permet la geolocalització a través de GPS.

La Policia Municipal de Girona ha posat en marxa un nou sistema per actuar amb rapidesa en els casos de violència domèstica. Es tracta de l’aplicació DRAGAlert, que estarà disponible de manera gratuïta per a telèfons mòbils i tauletes amb sistema operatiu Android i que permetrà que les víctimes de violència domèstica puguin avisar de manera automàtica a la central de la policia.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat aquest matí que “la violència de gènere és una xacra que té la nostra societat, i en la línia de la tolerància 0 DRAGAlert és un servei més a la víctima que l’ha de dotar de seguretat i d’una atenció immediata en cas de perill”.

El DRAGAlert és un sistema d’avisos que possibilita a les persones usuàries connectar-se directament amb la Policia Municipal i s’identifica fàcilment a la pantalla del dispositiu mòbil com un botó vermell virtual. La víctima només necessita prémer aquest botó perquè es generi una senyal d’emergència i els ordinadors de la central de la policia puguin veure automàticament el nom, l’adreça i el telèfon des d’on s’està fent la sol·licitud d’ajuda. L’aplicació funciona amb un sistema de geolocalització a través de GPS.

En funció dels nivell de protecció als quals estigui sotmesa la víctima, la Policia Municipal activarà un protocol o un altre, que pot anar des de l’acompanyament telèfonic a l’acompanyament judicial, entre altres possibilitats. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.