Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

"Girona, Temps de Flors" manté l'afluència de públic tot i el mal temps

El diumenge 8 i el dilluns 9 de maig es va registrar un descens de consultes als punts d'informació turística de la ciutat a causa de la pluja.

La 61a edició de ‘Girona, Temps de Flors’ ha aconseguit mantenir l’afluència de públic malgrat el mal temps. Durant els nou dies que ha durat el festival floral, l’Oficina de Turisme de la ciutat ha realitzat un total de 5.980 consultes i enquestes, una xifra molt similar a la registrada en l’edició del 2015 (5.947). D’altra banda, un total de 16.741 persones han passat a sol·licitar informació pel Punt de Benvinguda Girona-Gironès, i s’hi ha registrat un increment en les enquestes del 46,75% respecte del 2015. En aquesta edició també s’ha registrat un increment de 7,39% en els serveis de visites guiades realitzades per l’Associació Guies de Girona respecte de l’any anterior, passant de 203 a 218. Pel que fa a l’idioma en el qual s’han realitzat aquestes visites, la majoria han estat en català (88), seguides per les que s’han realitzat en anglès (45), castellà (41) i francès (34).

La regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, que ha presentat les dades d’enguany, ha destacat que malgrat el descens de consultes als punts d’informació turística de la ciutat, coincidint amb els dies de pluja més intensa del diumenge 8 i del dilluns 9 de maig, el festival ha aconseguit mantenir l’afluència de públic.

Es calcula que unes 193.482 persones han visitat la 61a edició de Girona Temps de Flors. El diumenge 15 de maig va ser el dia amb més afluència de públic, coincidint amb les bones condicions climatològiques: un total de 35.704 persones van omplir els carrers de la ciutat durant l’última jornada del festival, una xifra que triplica la registrada en el dia de clausura de l’edició del 2015.

Girona Temps de Flors també ha confirmat la seva “desestacionalització”: quatre de cada deu assistents han visitat el festival entre setmana, confirmant la tendència registrada en les últimes edicions. Destaquen els 22.054 visitants que van recórrer la ciutat el dimarts 12 de maig.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït molt especialment l’esforç i la dedicació dels gironins que s’han implicat en Temps de Flors: “més enllà de l’impacte turístic, la mostra és una gran oportunitat per a la ciutat i per als professionals, per mostrar el seu talent i els seus treballs artístics”, destacant també que els gironins es converteixen aquests dies en amfitrions, i els visitants en ambaixadors de Girona. En aquest sentit, Madrenas ha destacat també la implicació de col·lectius com les escoles, que representen també l’esperit d’una mostra que s’ha de centrar en les persones.

Cal destacar també que com a fets delictius, els furts han disminuït respecte dels registrats en l’edició anterior. De 42 al 2015, aquest any se n’han comptabilitzat 35.

Pel que fa al perfil del visitant, destaca l’augment de visitants locals i de turistes d’arreu de l’Estat (sobretot el segon cap de setmana). Fora de l’Estat espanyol, destaca l’assistència de visitants procedents de França. Segons les enquestes i consultes realitzades durant el festival, l’assistència de visitants d’aquest país ha augmentat respecte de l’any passat. Cal destacar que la resta de països de procedència de les persones enquestades ocupen uns percentatges inferiors al 10% (Regne Unit, Països Baixos, Alemanya i Estats Units, entre d’altres són els que encapçalen aquesta llista).

Madrenas ha assegurat que ‘Girona, Temps de Flors’ és un èxit col·lectiu de la ciutat: “Molts veïns aquests dies fan d’autèntics amfitrions, i ajuden i guien els visitants per la ciutat, i obrim les portes de cases i patis que la resta de l’any estan tancats.” Segons Madrenas, el festival demostra que allò important són les persones: “Aquest és l’esperit de Temps de Flors, i és el que hem de potenciar: la dedicació de la gent, la implicació del teixit social en l’organització de la mostra, i l’aprofitament per part de la mateixa ciutadania de tot el que representa aquest aparador.”

Comerç

Malgrat les pluges gairebé diàries, el festival ha aconseguit omplir els establiments i botigues de la ciutat. Des de Girona, Centre Eix Comercial en fan una valoració molt positiva i han destacat que les vendes s’han mantingut respecte l’any passat. Coincidint amb el festival, també s’ha celebrat la XII edició del concurs d’aparadors, on han participat 160 establiments, els mateixos que en l’edició anterior.

Flors de Nit

La iniciativa Flors de Nit, promoguda per la FECASARM, ha aconseguit el seu objectiu principal: allargar l’estada a la ciutat d’una part dels visitants durant els vespres i nits de Temps de Flors, beneficiant d’aquesta manera a bars, restaurants i locals d’oci de la ciutat durant una franja horària en la qual el nombre de visitants solia anar a la baixa. Els 23 establiments de restauració i oci que han participat en la quarta edició d’aquesta iniciativa han servit durant vuit vespres i nits un total de 3.821 “Flors de Nit”, el que significa un 15% més que l’any passat i ho han fet amb diferents propostes gastronòmiques: tapes, sopars, dolços, còctels, gintònics, totes elles vinculades amb les flors.

Els establiments participants, valoren de forma molt positiva aquesta iniciativa perquè s’ha aconseguit allargar l’estada a la ciutat de molts visitants.

Precisament per aconseguir allargar l’estada dels visitants, en les últimes edicions del festival s’ha ampliat l’horari de visita als espais durant algunes jornades. La franja ampliada fins a mitjanit va ser molt visitada el primer dissabte, aconseguint 1.024 visitants entre les deu i les dotze de la nit; seguida del dimecres, amb 905 visitants. Tanmateix, el nombre total de visites en aquesta franja horària ha estat inferior a la de l’any passat. En aquesta edició s’han registrat un total de 2.479 visites respecte a les 4.735 de l’any passat, el que representa 2.256 visites menys (un 47,64% menys).

Gastroflors

Des de l’Associació d’Hosteleria de Girona, es fa un balanç positiu de les dades d’ocupació d’aquests dies de Girona, Temps de Flors, i els establiments associats que presentaven el menú “Gastroflors” han servit més de 15.000 menús temàtics.

Cultura

Pel que fa a la visita als equipaments culturals de la ciutat, destaca l’augment del nombre de visitants al Museu d’Història de Girona, que aquest any ha registrat 193.482 persones, el que representa un increment de 52.000 visitants respecte l’any anterior. El dia de major afluència en aquest espai va ser el diumenge 15 de maig, amb 35.704 visitants, i el primer dissabte del festival, amb 31.807.

D’altra banda, des de l’organització es valora molt positivament l’obertura del refugi antiaeri del Jardí de la Infància. Es tracta d’una extensió del Museu d’Història de Girona, que malgrat no formar part del circuit de Flors, ni acollir cap muntatge floral en el seu interior, i obrint-lo únicament tres hores diàries, va rebre 3.699 visitants. I l’augment més espectacular és el nombre de visitants que que han entrat per La Carbonera, que quasi duplica la xifra dels de l’any passat, amb 70.808 persones.

La 61a edició de ‘Girona, Temps de Flors’ va començar el dia 7 de maig i va acabar aquest diumenge 15. En total, nou jornades en què els visitants han pogut veure 179 projectes florals repartits en 134 espais emblemàtics de la ciutat, 14 més que en l’última edició. Entre les novetats més destacades, hi ha hagut l’anomenada “platja” a la llera del Ter o la proposta “Món oníric” als soterranis de la catedral o el projecte “Lymbus” a les escales de Sant Feliu.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que qualsevol ciutat voldria un esdeveniment com Temps de Flors al seu calendari, gràcies a la seva repercussió. Així ho demostren les xifres. Traduït a valor publicitari, l’impacte de ‘Girona, Temps de Flors’ 2016 als mitjans de comunicació, supera els 11,5 milions d’euros.

Madrenas s’ha mostrat satisfeta per consolidar unes xifres molt bones de visitants, i ha dit que de cares a l’any vinent la promoció es concentrarà sobretot en nous públics que encara desconeixen la mostra.

L’Ajuntament de Girona ha publicat un vídeo d’agraïment a tots els col·laboradors i voluntaris que han fet possible la 61a edició de ‘Girona, Temps de Flors’. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.