Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El nou web de l'Observatori de Girona fa un pas més en la informació i la gestió de les dades del municipi

El maneig i la visualització interactiva dels continguts, la possibilitat d'exportar els recursos gràfics en diferents formats o la major facilitat en la cerca, l'accés i l'obtenció de la informació són algunes de les principals novetats de la nova versió.

L’Ajuntament de Girona estrena una versió 2.0 del web de l’Observatori (www.girona.cat/observatori), el punt de referència municipal per a l’obtenció de dades, indicadors i estudis sobre la ciutat. La tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i el regidor de la Unitat Municipal d’Anàlisi Territorial (UMAT), Manuel Martín, han explicat aquest matí les característiques més destacades del nou web, acompanyats pel cap de la UMAT, Jordi Xirgo.

Una de les principals novetats del web és la major autonomia de la persona usuària a l’hora de manejar i visualitzar la informació. En aquest sentit, la nova proposta fa un pas més en la interactivitat i en la gestió de les dades municipals que s’ofereixen. La nova eina permet exportar els recursos gràfics en diferents formats i fer una personalització dels continguts, possibilitant configurar els colors i la representació de les dades en mapes o gràfics o bé modificar els intervals o el mètode de classificació, entre altres variables. El nou sistema de cerca, accés, obtenció i gestió de la informació és més àgil i senzill i, fins i tot, es facilita l’autogestió de continguts a través d’un gestor.

“El nou web de la UMAT és una porta oberta de transparència de l’Ajuntament cap a la ciutadania i cap a col·lectius professionals, perquè puguin fer un ús directe i a la carta de la informació municipal”, ha subratllat la tinenta d’alcalde Sílvia Paneque, que ha afegit que l’actualització de les dades de manera periòdica possibilitarà fer “anàlisis i diagnosis que seran molt útils, per exemple, en temes de drets socials i ocupació”. Paneque ha assenyalat també que es donarà a conèixer l’eina i com utilitzar-la a través d’un recurs educatiu.

El web ofereix també una nova estructura que es divideix en sis grans grups de dades (demografia, economia, mercat de treball i polítiques de desenvolupament local, qualitat de vida, territori i urbanisme i habitatge), que inclouen 36 subgrups i 375 indicadors. Gran part d’aquests indicadors es poden consultar segons diversos àmbits territorials (municipi, barris i sectors) i períodes temporals (anual, trimestral i mensual).

Amb la remodelació del web, s’ha aprofitat també per revisar els continguts que s’oferien i, d’acord amb les diferents àrees del consistori, s’han eliminat dades que s’han considerat obsoletes o irrellevants i s’han incorporat nous indicadors. A més de les noves funcionalitats del web, també s’ha adaptat el disseny perquè es pugui veure amb diferents dispositius mòbils. “El nou web permetrà que amb simplement tres clics la persona usuària pugui accedir ràpidament a la informació sol·licitada. A més, si així no trobés el que buscava, la nova eina inclou un cercador potent per localitzar fàcilment les dades”, ha explicat el regidor Manuel Martín.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.