Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Strenes es consolida com a pol d'atracció cultural i motor econòmic per a Girona

L'impacte econòmic que el festival ha tingut a la ciutat ha estat de 964.417 euros, un 27% més que l'any passat.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el director de Promo Arts Music i del Festival Strenes, Xavi Pascual, han fet balanç aquest matí de les prop de quatre setmanes de festival a la ciutat. La quarta edició de l’Strenes va començar el 2 d’abril amb una actuació sorpresa de Love of Lesbian al terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla i va acabar el 24 d’abril amb un concert de Macaco a les escales de la Catedral.

Les dades d’assistència d’aquesta edició demostren que el festival s’ha consolidat com a pol d’atracció cultural per a la ciutat i l’estudi d’impacte econòmic que s’ha portat a terme mostra com el festival és un motor econòmic per Girona. Aquest estudi assenyala que l’impacte econòmic total del festival ha estat de 964.471 euros, amb 667.916 euros d’impacte econòmic directe i 17 llocs de treball generats. El total d’impacte econòmic és un 27% superior al de l’edició del 2015 (759.698 euros). Per cada euro municipal invertit en el festival, es torna a la ciutat un valor de 7’65 euros.

Es calcula que la despesa per persona, a banda de l’entrada, ha estat de 21’9 euros. A més, segons l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Girona, 8 de cada 10 persones que han assistit al festival en són prescriptors i el recomanarien a gent del seu entorn. “Veient aquestes dades no només hem de dir que l’Strenes es consolida, sinó que l’Strenes accelera”, ha afirmat Carles Ribas, que ha assenyalat que “és un festival obert, que ofereix cultura per a tothom i que és, alhora, una oportunitat per a aquesta cultura”.

Dels 27.517 espectadors que han assistit als concerts que ha programat l’Strenes, 17.600 eren persones que provenien de fora la ciutat, davant dels 9.900 de Girona. Aquestes xifres s’extreuen d’una enquesta telemàtica que s’ha fet als usuaris del festival que han comprat entrades en aquesta edició. D’aquesta enquesta s’extreu també que 6 de cada 10 espectadors han sopat abans o després del concert en un restaurant de la ciutat. “En la cultura no tot són dades, però no està de més que si el que es fa té un retorn important és digui”, ha manifestat Xavi Pascual.

Durant l’acte d’aquest matí s’ha donat a conèixer també la guanyadora del Premi Descobertes Nació Digital 2016. L’artista Marion Harper ha obtingut el guardó d’enguany amb el seu primer àlbum d’estudi, Cotton Candy

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.