Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona preveu augmentar 37 terabytes la documentació digitalitzada en els propers quatre anys

Aquest matí s'ha presentat el pla estratègic del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions per al període 2016-2019.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas, han presentat aquest matí el pla estratègic del SGDAP per al període 2016-2019. El pla incorpora un total de 86 projectes a desenvolupar durant aquest quadrienni que, alhora, es despleguen en un conjunt de 221 accions.

Un dels projectes a desenvolupar en aquest període és el pla de digitalització 2016-2019, que preveu un increment de 37 terabytes en els documents que es digitalitzaran durant aquest període. La digitalització inclou una sèrie de tasques com són la selecció, la valoració, la priorització, la gestió i seguiment de cada projecte, la preparació d'originals, la recopilació de dades dels originals, la captura, l’edició, la gestió de qualitat i la submissió de recursos digitals al repositori de l’arxiu.

Entre els documents que es digitalitzaran hi ha 5.600 hores de vídeo procedents de transferències diverses, com els fons de Televisió de Girona i el Punt Avui TV; 600 hores de documentació sonora, entre els quals destaquen la gravació de les sessions plenàries de l’Ajuntament o les transferències del fons de Ràdio Girona, o prop de 150.000 imatges de 14 fons diferents, a més de documentació textual, documents gràfics i documentació cartogràfica.

“Els conceptes d’avaluació, planificació i futur, que es tenen en compte a l’hora d’elaborar aquests plans estratègics, són una fórmula amb la qual l’Administració ha de treballar en diferents àmbits”, ha ressaltat l’alcaldessa.

Des del 8 d’abril de 2004, data en la qual la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Girona va aprovar el primer pla estratègic del SGDAP, corresponent al període 2004-2007, el mateix òrgan de govern n’ha aprovat dos més, el 21 de febrer del 2008 i el 10 de febrer del 2012. Des del 2004 fins al 2015, doncs, els successius plans estratègics han esdevingut un instrument eficaç per tal d’articular i desenvolupar la política municipal referida a la gestió de documents i als arxius.

14es Jornades Imatge i Recerca

Les Jornades Imatge i Recerca que organitza l'Ajuntament de Girona, juntament amb l'Associació d'Arxivers-Gestors Documentals de Catalunya, es van celebrar per primera vegada l’any 1990 i des de llavors s’han celebrat amb caràcter biennal i de forma ininterrompuda fins aquest any en el qual tindrà lloc la catorzena edició, concretament entre els dies 16 i 18 de novembre.

Les ponències tindran lloc els dies 17 i 18 de novembre i, com és habitual, aniran a càrrec de professionals de prestigi en el seu àmbit. Algunes de les xerrades que s’oferiran són les del professor a la Universitat Lliure de Brussel·les i membre del Comitè de JPEG, Peter Schelkens que pronunciarà la ponència “L'orientació del Comitè JPEG respecte a l’ús patrimonial de la imatge digital” o la de l’investigador associat al Laboratori d'Història Visual Contemporània a l’Escola d'Alts Estudis en Ciències Socials (EHESS) de París Patrick Peccatte sobre “Fotografia i xarxes socials des d’una perspectiva documental”.

A més de les ponències, presentacions i comunicacions, l'edició d’aquest any inclou quatre tallers relacionats amb la gestió i conservació de la fotografia que tindran lloc el dia abans (16 dr novembre). Tant els tallers com les ponències tindran lloc al Palau de Congressos de Girona.

El programa 2016 de les jornades es pot consultar a través de la web del SGDAP

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.