Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Quan els edificis parlen: un projecte de narrativa col·lectiva

Els propers dissabtes 20 i 27 de febrer d'11 a 14 h tindran lloc dues passejades per Girona de la mà de l'artista Amanda Gutiérrez, guanyadora de la beca de residència del projecte ETAC (Espai Transfronterer d'Art Contemporani).

Deriva 1. El so de Girona
Dissabte 20 de febrer
Què escoltem al voltant nostre quan caminem en silenci?

Deriva 2. Residugrafia de Girona
Dissabte 27 de febrer
Què observem quan veiem els residus que ens ofereix una ciutat?

D’11 a 14h
Punt de trobada: Bòlit_StNicolau
Inscripció gratuïta prèvia a info@bolit.cat / 972 427 627
www.bolit.cat
 

Aquestes activitats estan incloses dins el projecte “Quan els edificis parlen: un projecte de narrativa col·lectiva” que Amanda Gutiérrez (Mèxic, 1978. Viu i treballa a Chicago, EUA) està desenvolupant durant els mesos de febrer i març en l’espai de residència del Bòlit i que té com a objectiu la creació de processos artístics de manera col·lectiva, partint d'experiències i utilitzant la deriva com a principal eina. L’objectiu de Gutiérrez no és treballar individualment com a artista, sinó en col·laboració amb una comunitat pertanyent a l'espai on treballa.

La primera deriva planteja un recorregut on els assistents podran apreciar el paisatge sonor de les fronteres simbòliques que delimiten la ciutat de Girona. L’objectiu d’aquesta passejada és explorar la diversitat acústica que l’urbs acull de pol a pol, per mitjà de la psicogeografia. En aquest sentit es planteja una experiència de grup que parteix d’un recorregut geogràfic que va des de la zona turística, fins als límits perifèrics de Girona. La ruta acabarà amb el mapejat i la traducció significativa d’aquesta experiència, en relació al plànol social de la ciutat.

La segona deriva planteja un recorregut on els assistents podran observar la diversitat de dos barris immigrants de la ciutat de Girona, partint de les deixalles que trobaran en el seu entorn. Aquest recorregut començarà al Barri Vell i acabarà a la Plaça de Santa Eugènia (Pl. del Barco). Aquesta deriva posarà èmfasi en les relacions històriques i contemporànies dels corrents migratoris que construeixen aquesta ciutat. La passejada conclourà amb el mapejat de les experiències i la traducció significativa al plànol social, per mitjà de la psicogeografia aplicada a la ciutat de Girona.

When the buildings speak: a collective narrative project [Quan els edificis parlen: un projecte de narrativa col·lectiva] pretén crear un diàleg amb entitats locals, col·lectius artístics, organitzacions sense ànim de lucre i persones individuals que estiguin interessats en el tema de la narrativa urbanística de la seva pròpia localitat. La conversa col·lectiva aspira a fer emergir fets i elements importants per crear un projecte centrat en la interacció històrica, social i econòmica entre edificis i la memòria dels seus habitants. El procés d'aquestes converses i la participació de la gent és el nucli central de la proposta, ja que el diàleg conduirà a una intervenció pública en forma de projecte site specific, utilitzant el so i la història oral com a principals mitjans.

L’Espai Transfronterer d’Art Contemporani està format pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; el Museu de l’Empordà de Figueres; Le Lait, Laboratoire Artístic Internacional du Tarn, Albí; La Panacée – Centre de Culture Contemporaine (Montpeller) i Addaya, Centre d’Art Contemporani, Alaró (Mallorca) i el seu projecte de residències té com a objectiu genèric crear un espai d’art contemporani disseminat pel territori així com esdevenir una plataforma de desenvolupament de les indústries creatives, de creació de públics per l’art contemporani i d’educació artística.

Un projecte del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la convocatòria de projectes CULTURA 2014.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.