Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

150 alumnes d'instituts de Girona assisteixen a la jornada "L'aventura d'emprendre" de Girona Emprèn

Els estudiants han pogut conèixer les experiències de cinc joves emprenedors.

El passat divendres 12 de febrer, el servei municipal de suport a l’emprenedoria de l’Ajuntament de Girona (Girona Emprèn), juntament amb Tribuna de Girona, va organitzar una jornada per posar en valor l’emprenedoria entre joves estudiants de la ciutat. Un total de 150 alumnes d’instituts de secundària (IES Montilivi, IES Sobrequés, IES Santa Eugènia, Escola d’Hostaleria i les Alzines) van assistir a la sessió on van poder conèixer de primera mà l’experiència d’engegar una empresa gràcies a l’experiència i els consells d’altres joves que han fet possible el seu somni.

La tinenta d’alcalde i regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Glòria Plana, ha destacat la importància que “cinc joves hagin compartit la seva experiència, èxits, fracassos i aprenentatges; una lliçó que haurà permès fer arribar als estudiants la idea que si un realment vol i s’ho proposa, pot fer realitat tots els seus projectes i iniciatives”.

Sota el títol “Com aprendre de cada fracàs per tenir èxit”, el fundador de Píxel Cream, David Garcia, va oferir la sessió inaugural. Píxel Cream és una empresa dedicada a la creació de videojocs que va guanya el premi Play Station al millor videojoc 2015. Garcia va explicar, a partir de la seva experiència, com ha après de cada fracàs. La mala planificació, voler aprofitar treballs que no han funcionat, tenir persones a l’equip que no tenen els mateixos objectius, han estat alguns dels errors que ha comès al llarg del seu recorregut. Amb només 25 anys, David Garcia explicava que està disposat a continuar endavant i disposat a continuar aprenent dels possibles errors.

La jornada va concloure amb una taula rodona composada per joves emprenedors gironins, que van exposar la seva experiència i van respondre els dubtes dels assistents.

Jordi Güell va presentar el seu projecte CALIU, de l’estudi Bahí&Güell. Es tracta d’una barbacoa que reuneix, entre d’altres atributs: creació, innovació en el món de la gastronomia, usabilitat, durabilitat, senzillesa, bellesa i funcionalitat. Disseny de producte aportant valor al client sense renunciar a la singularitat i la identitat.

David Huerva va donar a conèixer la seva APP Skitude dedicada a monitoritzar, gamificar i compartir experiències al voltant de l’esquí. Ell és l’exemple de com una persona jove, que comença sense res, tot just capitalitzant l’atur, pot aconseguir tirar endavant grans projectes gràcies al fet de compartir idees i coneixements. El seu projecte ha arribat a pistes d’esquí de tot el món i ja té més de 100.000 usuaris.

Xavier Micharet, cofundador de Via Lúdica, va explicar el seu projecte de botiga que organitza esdeveniments per a promoure jocs de taula moderns. El seu projecte demostra com es pot fer un pas més enllà en el concepte de “botiga o comerç” de tota la vida i passar de la simple venda a la dinamització i organització d’activitats com a servei diferencial .

Ivonne Zamora, dissenyadora de moda, ha rebut nombrosos reconeixements, entre ells els premi per a fer el vestuari de la gala de MTV Europe 2014. L’Ivonne va explicar la seva trajectòria professional, vinculada a les indústries creatives i culturals. Ella és un exemple de tenacitat, creativitat i constància per seguir millorant i poder amplificar i engrandir la seva trajectòria professional.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.