Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Moció conjunta presentada pels grups municipals de CIU, ERC-MES-AM, CUP-Crida per Girona, PSC-CP i C's sobre el suport a la iniciativa del Banc d'ADN per a la identificació de les persones desaparegudes a la Guerra Civil

Moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament de Girona del 14 de desembre de 2015.

Els grups municipals de CIU, ERC-MES-AM, CUP-Crida per Girona, PSC-CP i C's van proposar, al Ple del 14 de desembre de 2015, el següent acord que finalment es va aprovar:
 

Primer. Mostrar el suport institucional de l’Ajuntament a la iniciativa del Banc d’ADN de la Universitat de Barcelona per a la identificació de les persones desaparegudes a la Guerra Civil, així com a altres iniciatives que s’endeguin a Catalunya amb aquest mateix objectiu.
 

Segon. Difondre el projecte del Banc d’ADN així com d’altres iniciatives que afavoreixin la identificació de les persones desaparegudes a la Guerra Civil, a la ciutadania, mitjançant les següents mesures:   

- Organització de conferències informatives per fer difusió del material audiovisual i del Banc d’ADN.

- Formació i informació als treballadors i treballadores responsables    de l’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament per tal que puguin informar d’aquestes iniciatives. Facilitant així que els familiars que tinguin desapareguts puguin fer‐se la prova d’ADN que ha de servir per identificar els cossos de les fosses i d’altres que en un futur es puguin exhumar.

- Inserció d’informació d’aquesta iniciativa en els diferents elements comunicacionals i informatius locals (bàner al web, circulars i/o butlletins informatius...). 

- Enviament d’una circular informativa sobre la iniciativa a les entitats de tot el municipi i en especial, a les que fomentin la divulgació i la memòria històrica.
 

Tercer. Informar d’aquest acord al departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, als membres de la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya, i als impulsors del Banc d’ADN de Catalunya que gestionen les Desaparicions Forçades del període 1936‐1977.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.