Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

CRDI amplia les seves relacions internacionals a Costa Rica

En el darrer any s'han signat dos convenis de cooperació amb altres arxius que custodien patrimoni fotogràfic i audiovisual.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la directora general de l’Arxiu Nacional de Costa Rica, Virginia Chacón, van signar el mes passat un conveni amb l’objectiu de dur a terme projectes de cooperació entre el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament de Girona i l’arxiu costa-riqueny. Aquest conveni és fruit de l’estada que el director del CRDI, Joan Boadas, va fer a Costa Rica com a ponent en el Congrés Nacional d’Arxivística que es va celebrar el passat mes de juliol.

El conveni estableix una sèrie d’acords en matèria d’arxius fotogràfics i audiovisuals que contemplen la cooperació professional, la formació, la recerca i la difusió a través d’exposicions, publicacions, o qualsevol altra mitjà, dels fons i col·leccions que es conserven en ambdues institucions.

Un acord semblant és el que es va formalitzar el 10 de novembre de l’any passat (en el marc del Congrés internacional de Girona, Arxius i Indústries Culturals) entre l’Arxiu Nacional de Malta, l’Arxiu Richard Ellis de Malta i l’Ajuntament de Girona. Aquest acord ja s’ha traduït en accions concretes, com l’assessorament i la valoració del fons fotogràfic Richard Ellis feta per un tècnic del CRDI durant una estada de tres dies a Malta. L’informe resultant d’aquesta actuació determina, per exemple, que es tracta d’un arxiu únic a Europa per les seves característiques, ja que representa un llarg període de la història de la fotografia (1861-1936) amb una gran continuïtat. També inclou una proposta detallada per al tractament arxivístic del conjunt.

L’objectiu d’aquests acords és dur a terme projectes com aquest que contribueixin a millorar el desenvolupament de les respectives institucions a partir de la cooperació i l’intercanvi de coneixement, així com enfortir les relacions culturals entre els diferents territoris. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.