Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Unitat del govern municipal, la CUP i ERC davant les diligències obertes per l'Audiencia Nacional

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha obert diligències a l'Ajuntament de Girona amb motiu de l'aprovació, el passat 16 de novembre, de la moció de suport a la resolució de 1/XI del Parlament de Catalunya, promoguda per l'ACM i l'AMI.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els representants dels grups municipals de la CUP-Crida per Girona, Lluc Salellas, i d’ERC-MES, M. Mercè Roca, han mostrat unitat davant les diligències obertes per part de la fiscalia de l’Audiència Nacional amb motiu de l’aprovació, el passat 16 de novembre, de la moció de suport a la resolució de 1/XI del Parlament de Catalunya, promoguda per l’ACM i l’AMI. La moció va ser aprovada per 17 vots a favor (CiU, CUP, ERC), 1 vot en contra (PP) i 4 abstencions (PSC).

La notificació de l’obertura per diligències, que ha arribat aquesta tarda a l’Ajuntament de Girona, pretén investigar si els membres dels ple municipal de Girona que varen votar a favor de la moció van cometre delictes de “rebel·lió i sedició”. Per aquest motiu, la notificació de l’Audiència Nacional reclama els noms dels representants electes que van exercir el dret a vot en aquest sentit, i alhora, també demana el nom d’aquells que van exercir-lo votant en contra.

“Lamentem profundament que es destinin recursos econòmics, humans i tècnics al que és una persecució política. Lamentem la utilització de la justícia al servei de la propaganda política, i la pèrdua de temps de les institucions de la justícia per resoldre qüestions que no són jurídiques, sinó que son polítiques”, ha manifestat l’alcalde Carles Puigdemont. A més l’alcalde de Girona ha remarcat que intentar posar en dubte el dret que te una institució i un representant dels ciutadans elegit democràticament, a expressar la seva opinió, “és portar molt lluny els límits de la democràcia, és portar molt lluny les limitacions que té la constitució”.

El representant de la CUP – Crida per Girona, Lluc Salellas, ha fet una crida a la societat gironina “a manifestar el seu suport, en aquest cas, tant a la institució pública de l’Ajuntament de Girona com als seus representats electes, davant l’ofensiva antidemocràtica que l’Estat Espanyol ha engegat des de fa mesos, ara de forma més violenta”.

Davant les diligències de sedició i rebel·lia “no ens espantem”, ha explicat la portaveu d’ERC-MES, M. Mercè Roca, que ha remarcat que “allò que ens donarà força és la unitat. La unitat en contra d’aquesta propaganda política, sobretot amb la tranquil·litat de saber que no hem fet cap delicte”.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.