Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Mare Nostrum i Aires Gironins del GEiEG guanyen el 75è Concurs de Colles Sardanistes de Girona

Més de 500 persones provinents de 50 colles van competir en el concurs celebrat ahir a la plaça de Calvet i Rubalcaba.

La plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba va ser l’escenari ahir al matí del 75è Concurs de Colles Sardanistes de Girona. La cobla Ciutat de Girona va estar l’encarregada de posar música a la jornada, en la qual van participar més de 500 persones provinents de 50 colles d’arreu de Catalunya i la Catalunya Nord.

El d’enguany ha estat un concurs especial amb motiu de l’efemèride de la competició i, aprofitant aquest aniversari, es va fer un reconeixement a dues de les persones que van encapçalar els equips que organitzaven el concurs, Xicu Oliveras i Àngel Cortada, així com al president del GEiEG, actual organitzador del concurs, Francesc Cayuela, i a Josep Antoni López, que ha compost la sardana “A Girona, 75 anys i més”, que s’estrenava ahir amb motiu de l’aniversari. Precisament aquest tema va estar l’escollit per tancar el concurs i posar música a la sardana de germanor, en la qual aquest any hi van participar més de cent exballadors de les colles de la ciutat de Girona de totes les èpoques.

Pel que fa a l’apartat competitiu de la jornada, la colla barcelonina Mare Nostrum es va imposar al concurs en la categoria Grans i va quedar per davant de la colla Violetes del Bosc (Barcelona) i Mans Amigues (Cassà de la Selva). La setmana que ve, en el concurs de Balaguer, es decidirà el campió de Catalunya de la categoria.

El que sí que es va decidir aquest diumenge és el campió de Catalunya del grup B de la categoria Veterans. La colla gironina Aires Gironins del GEiEG es va imposar als vigatans Entre Boires i als barcelonins Dansaires de Maig.

La prova de Girona va significar el punt final al Campionat Territorial de les Comarques Gironines i la Catalunya Nord. En categoria alevins, va guanyar la colla Belluguets, de Figueres; en categoria infantils, la colla Il·lusions, de Cassà de la Selva; en categoria juvenils van quedar empatades les colles Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva, i Montgrí 2000, de Torroella de Montgrí; en categoria grans va guanyar la colla Mans Amigues, de Cassà de la Selva, i en categoria veterans, la colla Aires Gironins, de Girona.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va lliurar el trofeu -una reproducció de les lletres toves de Torres Monsó- i un obsequi als primers classificats de cada categoria (aleví, infantil, juvenil, grans i veterans). També van participar en l'acte de lliurament de premis la tinenta d'alcalde i regidora adjunta a l’Alcaldia Marta Madrenas; el president del GEiEG, Francesc Cayuela, i la presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Núria Escudé. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.