Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Repensar el model, el repte de la 10a Jornada de Biblioteques Escolars

La Jornada de Biblioteques Escolars, que aquest any va tenir lloc a la biblioteca Carles Rahola, va reunir un centenar de responsables de biblioteques de diversos centres del Gironès.

L’Ajuntament de Girona, dins del programa de biblioteques escolars, organitza anualment aquesta jornada de formació i intercanvi d’experiències entorn de la biblioteca escolar. Aquest curs se’n va celebrar la desena edició, titulada Repensem la biblioteca escolar del segle XXI.

L’obertura de la Jornada va anar a càrrec de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que va destacar la tasca de les biblioteques escolars són una eina de valors irrenunciables que constitueixen una vertadera xarxa de ciutat treballant en col·laboració a la xarxa de biblioteques públiques. Acompanyat de la Tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Isabel Muradàs, van fer l’entrega dels ajuts Activa la biblioteca i Biblioteca escolar oberta al barri d’aquest curs 2015-2016.

La ponència central va anar a càrrec de la mestra i bibliotecària Mariona Trabal, que va plantejar reptes i propostes de la biblioteca escolar actual i de futur que ha de respondre a noves necessitats de l’alumnat en una societat canviant. La biblioteca com a projecte compartit, la biblioteca en xarxa amb altres serveis similars, l’hàbit i no la obligació de visitar la biblioteca i la diversitat de fons per a alumnes diversos, varen ser algunes de les moltes reflexions que va anar desenvolupant la ponent.

A continuació, tots els assistents van participar en una dinàmica per definir diversos àmbits de biblioteca, i el matí es va acabar amb la presentació del vídeo Què en pensen els alumnes de la biblioteca escolar?, gravat en diversos centres de Girona.

A la tarda, van tenir lloc tres tallers de promoció lectora –sobre difusió del fons, dinamització de la poesia i literatura digital–, i una presentació específica per a secundària.

La jornada estava ambientada en el clàssic d’Alícia al país de les meravelles, aprofitant que enguany se celebren 150 anys de la primera publicació d’aquesta obra de Lewis Carroll.

L’acció formativa del Programa de Biblioteques escolars es completa amb tallers de formació al llarg de l’any i amb trobades periòdiques amb les biblioteques escolars de secundària.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.