Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La cultura gironina se suma als actes de la 1a Setmana Apropa Cultura

L'Auditori de Girona, el Teatre Municipal i el Festival Temporada Alta s'incorporen a aquesta iniciativa a la qual s'han adherit 55 equipaments culturals i festivals d'arreu de Catalunya.

Del 26 d’octubre a l’1 de novembre se celebrarà la primera Setmana Apropa Cultura. Amb aquesta iniciativa es vol sensibilitzar la societat sobre la importància de l’accés a la cultura de les persones que més ho necessiten i donar visibilitat a la tasca d’inclusió que durant tot l’any realitza Apropa Cultura. Per això, els 55 equipaments d’arreu de Catalunya que formen part del programa Apropa Cultura per a la inclusió, han organitzat una setmana d’activitats i propostes culturals, algunes dissenyades especialment per a aquesta ocasió, per donar visibilitat a la tasca que realitzen durant tot l’any amb Apropa Cultura.

Apropa Cultura és la unió d'esforços dels equipaments culturals de Catalunya. Es tracta d’una iniciativa que uneix teatres, auditoris, museus i festivals amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom. Actualment en formen part 55 equipaments, hi ha gairebé 1.500 centres socials registrats i la temporada passada més de 20.000 persones van gaudir de les propostes culturals d’Apropa Cultura.

A la ciutat de Girona, l’Auditori de Girona, el Festival Temporada Alta i el Teatre Municipal, donaran a conèixer el programa Apropa Cultura incloent activitats dins les seves programacions per explicar al públic el treball que fan els equipaments i festivals com a membres d’aquest projecte.

L’Auditori de Girona, en el concert de Sant Narcís, amb la cobla La Principal de La Bisbal (29 d’octubre), destinarà part de la recaptació en favor del programa Apropa Cultura. El Festival Temporada Alta, per la seva banda, també destinarà la totalitat del taquillatge de l’espectacle Made in Girona: Political Mother (6 de desembre) al projecte.

Els equipaments gironins treballen conjuntament dins del projecte Apropa Cultura oferint cada temporada localitats de les seves programacions a un preu màxim de 3 euros als col·lectius membres del programa. L’any passat varen passar pel Festival Temporada Alta, 479 persones dels col·lectius Apropa Cultura, i gairebé 700 persones entre l’Auditori i el Teatre Municipal.

La Setmana Apropa Cultura vol aconseguir també la implicació de tota la ciutadania i per això es durà a terme una campanya de sensibilització social a través de l’estrena d’un vídeo testimonial on quatre persones que accedeixen a la cultura gràcies a aquest programa expliquen la seva experiència personal i la importància que té per les seves vides i la seva salut. El vídeo el protagonitzen Jordi Cusell del Centre Ocupacional Aspace, Sílvia Gassó del Club Social Aixec, Jordi Liguerre de la Comunitat Terapèutica Rauxa i Mercè Quintana de la Residència Ergos.

Les xarxes socials també jugaran un paper important en la difusió de la Setmana Apropa Cultura. Tothom qui vulgui donar suport a aquesta iniciativa ho podrà fer compartint fotografies amb missatges a favor de la cultura i de fer-la accessible a tothom i l’etiqueta #ApropaCultura.


 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.