Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona ja té el seu IgersMap, el primer mapa del món creat per i per a instagramers

Aquest diumenge, a les 12 h, a Els Jardins de la Mercè, es presentarà oficialment el plànol, que recull els punts d'interès de la ciutat als ulls dels usuaris d'aquesta xarxa social.

Aquest diumenge es presentarà l’IgersMap de Girona, el primer mapa del món creat per i per a instagramers. Girona es convertirà així en una de les primeres sis ciutats de l’Estat espanyol que recull en un mapa els punts de la localitat que tenen més interès als ulls dels usuaris de la xarxa social Instagram.

IgersMap és un projecte col·laboratiu que pretén mostrar les ciutats des de la mirada dels instagramers locals que, responent a la pregunta “on portaries a un amic instagramer que visités la ciutat a fer fotos de 10”, envien un màxim de 5 imatges dels seus punts preferits. L’objectiu és delimitar, amb la participació de tots els igers de la comunitat que hi vulguin contribuir, els punts que, a causa del seu atractiu fotogràfic, tenen un especial interès per als usuaris d’Instagram, tant de dins (habitants) com de fora (visitants).

En el cas de Girona s'han recollit un total de 116 localitzacions (repartides en punts populars -amb més de 10 fotos- i punts per descobrir) i 482 fotografies, que corresponen a 113 instagramers participants. Els punts populars i, per tant, preferits pels igers de Girona són el pont de les Peixateries Velles, la Catedral, la Muralla, el parc de la Devesa, el passeig de Canalejas, la plaça de Catalunya, la plaça de la Independència, el pont d'en Gómez, el pont de Pedra, el pont de Sant Agustí, el pont de Sant Feliu i la pujada de Sant Domènec.

Aquest mapa fet per instagramers es podrà consultar a partir de diumenge en diferents plataformes a través del web http://igersmap.com. L’Ajuntament de Girona ha col·laborat en el projecte reproduint en un format físic el mapa per tal que estigui disponible a les oficines de turisme de la ciutat. La versió impresa inclou tots els punts establerts (tant els populars com els punts per descobrir) i una imatge de cadascun dels instagramers participants en el projecte.

L’acte del diumenge començarà a les 9.45 h amb un instawalk especial que recorrerà els punts #SelfieGirona del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu i durant el qual es podrà participar al concurs #SelfieYourCity. A les 11.45 h està prevista l'arribada dels inscrits a Els Jardins de la Mercè i el repartiment d'acreditacions, de manera que, a partir de les 12 h, es farà la presentació de l'IgersMapGirona i començarà la Trobada d'IgersGirona coincidint amb el #WWIM12. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, assistirà a l’acte de presentació.

IgersMap va néixer el 2014 dins la comunitat d’igers de Tarragona, @IgersTGN, i s’inscriu en les tendències culturals i turístiques que plantegen un coneixement expandit de les ciutats utilitzant la web 3.0. Va ser arran de l’èxit aconseguit en aquesta primera experiència a Tarragona que la plataforma IgersMap, Instagramers i les comunitats d’igers de Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona i Madrid, amb el suport d’Estrella Damm, van acordar per al 2015 la creació de l’IgersMap en aquestes cinc ciutats. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.