Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fira Mediterrània de Manresa 2015

Del 15 al 18 d'octubre de 2015. El proper dissabte 17 d'octubre, la Fira Mediterrània de Manresa acollirà el Festival Decanta amb un concert amb tast de caves coproduït pels dos festivals. El concert que hi tindrà lloc serà el dels músics Joan Garriga i Carles Belda acompanyats pels caves Pere Mata.

El Decanta és el festival de música, vins i caves d’autor, que es celebra a Sant Sadurní d’Anoia des de fa dos anys durant un dels caps de setmana del mes de març, en el qual es combinen música, vins i caves mitjançant concerts i altres activitats. Els concerts del Decanta són una trobada entre un projecte musical i un projecte vitivinícola que tinguin característiques similars pel que fa a trajectòria, filosofia o personalitat i que hagin creat músiques i vins amb similituds pel que fa a les seves característiques sensorials. En aquests concerts es pretén trobar el maridatge perfecte entre l’obra d’un músic i els vins d’un celler, fent-ne l’audició i el tast de manera simultània i en directe, acompanyat de les explicacions dels seus propis autors.

Joan Garriga és el cantant del grup La Troba Kung-Fú, que alguns coneixeran també per haver estat la veu i fundador del grup Dusminguet. Carles Belda és excomponent del duet Pomada i ha estat motor de projectes com Belda i el Conjunt Badabadoc, entre d’altres, sovint relacionats amb la cultura popular. En aquest concert ens presentaran, acompanyats únicament pels seus acordions i una guitarra, un repertori variat que inclourà tant cançons dels seus projectes personals com d’altres de tradicionals, així com moments de glosa, que també és una de les seves especialitats. Un concert alegre i variat, que anirà evolucionant, trobant les millors cançons per a cadascun dels caves que s’hi tastaran.

El celler Pere Mata és una petita empresa familiar de Sant Sadurní d’Anoia que va néixer gràcies als coneixements adquirits, després d’estudiar Enologia, de Pere Mata, que va recuperar la tradició dels seus dos avis d’elaborar cava i vi amb vocació artesanal. Per a aquest enòleg cada cava té la seva pròpia identitat, en la qual hi ha l’empremta de la idiosincràsia i les particularitats de cada terrer. La utilització de tècniques de vinificació que combinen els coneixements ancestrals de la família Mata Coloma i del Penedès amb els mètodes moderns que ha aportat l’evolució vitivinícola, és un dels trets que més el caracteritzen. Durant el concert es degustaran quatre dels millors caves d’aquest celler, acompanyats de les explicacions del mateix Pere Mata.

Inspirats en les arrels, les músiques i els caves d’aquests autors estan en constant innovació i evolució. El rigor, la professionalitat i la projecció dels seus projectes són algunes de les característiques d’aquests “artistes” que creen les seves “obres” amb un mateix objectiu final: el d’acompanyar moments d’alegria.

El “Concert Decanta” es realitzarà al Restaurant Vermell en dos passis d’una hora de durada, a les 23.00 h i a la 1.00 h. Les entrades, que ja estan a la venda al web de la Fira Mediterrània (www.firamediterrania.cat), i que inclouen el concert i els caves que s’hi tastaran, tenen un preu de 22 €.

Per al Decanta significa fer un pas important el fet de traslladar-se per un dia a una Fira amb tanta trajectòria i importància dins el sector musical, com la Mediterrània de Manresa.

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles confegit a partir de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. Se celebra anualment des de l'any 1998 i ha esdevingut un marc d'intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles. Aquesta fira, que té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics (arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre), enguany se celebrarà del 15 al 18 d’octubre de 2015.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.