Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona taparà un centenar d'escocells buits que no es poden replantar

Es tracta d'espais que no compleixen els criteris vigents de distància amb fanals o façanes o que representen un obstacle a la via pública. L'actuació, que té un cost de 15.000 euros, anirà seguida de la reposició de 400 arbres nous en aquells escocells considerats aptes.

Durant aquest mes d’agost l’Ajuntament de Girona procedirà a tapar un total de 92 escocells d’arbre, actualment buits o amb l’arbre trencat o tallat, que els tècnics municipals han considerat inviables. Aquesta consideració es deu a què l’escocell no compleix els criteris vigents pel que fa a aspectes com la distància de separació amb els fanals o la proximitat amb façanes o guals, així com al fet que representi un obstacle a la via pública. L’actuació, que tindrà un temps d’execució d’un mes i un cost aproximat de 15.000 euros, es desenvoluparà en set barris de la ciutat: Devesa, Eixample, Fontajau, Mas Xirgu, Montilivi, Santa Eugènia i Taialà.

Segons el regidor delegat de Sostenibilitat, Carles Ribas, aquesta actuació pretén “tapar aquells escocells actualment buits i que amb els criteris tècnics d’avui en dia no s’aconsella tornar a plantar”, ja que l’arbre dificulta l’accés a guals o impedeix la correcta il·luminació dels carrers de la ciutat, entre d’altres motius. Així mateix, Ribas recorda que entre els mesos de novembre de 2015 i febrer de 2016 des de l’àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona està previst plantar un total de 400 nous arbres en aquells escocells buits però practicables situats en carrers i espais verds de la ciutat. “D’aquesta manera apuntalarem Girona com una de les ciutats catalanes amb més arbres per habitant, gairebé un arbre per cada tres gironins i gironines. I això sense comptar les riques àrees forestals de la ciutat”, ha afirmat.

Actualment a la ciutat de Girona hi ha plantats més de 31.000 arbres de 119 espècies diferents. Les més abundants són la falsa acàcia (Robinia pseudoacàcia), el plàtan (Platanus x hispanica) i el til·ler (Tilia europaea). 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.