Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Carles Puigdemont, escollit nou president de l'AMI a l'assemblea general celebrada a Valls

Pep Andreu, alcalde de Montblanc, va estar nomenat vicepresident primer de l'associació.

L’Assemblea General de L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), celebrada el passat divendres al Centre Cultural Municipal de Valls, va escollir l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, nou president, i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, vicepresident primer. També van estar designats vicepresidents de l’associació: Ferran Bel, alcalde de Tortosa, Montserrat Fornells, Vilanova de l’Aguda, Josep M. Corominas, alcalde d’Olot, Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, i Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui. Aquesta candidatura de consens va estar l’única que es va presentar i que vol aglutinar alcaldes i alcaldesses de totes les formacions polítiques i que representen de forma transversal tot el territori.

També es van escollir els membres de l’executiva (vocals, secretari i tresorer) i el Consell Directiu de l’AMI, que està format per un alcalde o alcaldessa de cadascuna de les comarques catalanes amb ajuntaments independentistes.
El nou president de l’AMI, Carles Puigdemont va defensar que “els ajuntaments són el pal de paller de la independència, i el municipalisme independentista té un paper decisiu en el procés”. “Ambdós -va afegir- han de ser la pedra angular del 27S”. D’altra banda, el nou president de l'AMI va convidar la capital de Catalunya a sumar-se a l'entitat, en un moment en què “necessitem més que mai sentir l'escalf, la proximitat i el suport de Barcelona”.

Balanç del mandat de Vila d’Abadal

El president sortint, Josep Maria Vila d’Abadal, va destacar que “amb l’Assemblea General del 2015 tanquem la primera etapa de AMI, un període on s’han produït la gestació i el naixement d’aquest projecte que vam iniciar ara fa quatre anys un grup reduït d’alcaldes que crèiem -i que creiem- en la llibertat del nostre país, i en el paper actiu i decidit que hi podia tenir el municipalisme com a actor de proximitat”.

Presència de tot el moviment sobiranista

L’acte va comptar amb la presència de destacades personalitats de l’àmbit independentista: Jordi Sánchez, president de l’ANC, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, Eduardo Reyes, president de Súmate, així com el conseller de la presidència, Francesc Oms, el secretari general de CDC, Josep Rull, el tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, l’ex alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el regidor d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch. Hi van participar prop de 200 alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments membres de l’AMI que van estar escollits a les eleccions municipals del passat 24 de maig.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.